Německo aktuálně. Pokus o upálení politika opoziční Alternative fuer Deutschland (AfD)

Sdílet

Na minulý víkend bude člen opoziční AfD v Sasku-Anhaltsku Sebastian Koch asi dlouho vzpomínat. Když se svojí přítelkyní spal v dřevěné chatě po návštěvě stranické akce v Arendsee, tak se neznámý pachatel pokusil objekt zapálit. Naštěstí jeho přítelkyně měla lehký spánek a vzbudila se a tak mohli oba z objektu uprchnout a vyhnout se upálení. Policie vyšetřuje incident jako pokus o vraždu a nevyloučila politický motiv. Sám Koch podotkl, že byl již v minulosti terčem politicky motivovaných útoku „neznámých pachatelů“.

Jedná se o další z mnoha útoků na členy skutečné opozice (především AfD) v Německu. Hlavně ze strany levicového hnutí Antifa a některých imigrantských skupinek, které s Antifa spolupracují. Pozoruhodná je rovněž velmi nízká objasněnost těchto útoků, kdy pachatelé zůstávají většinou nedopadeni a nepotrestáni. To vyvolává oprávněné spekulace, že se tak může dít díky spolupráci pachatelů a některých bezpečnostních složek a tedy de facto vedení současného německého státu. Nebo je německá policie tak neschopná?

Aron G.


Sdílet

2 Replies to “Německo aktuálně. Pokus o upálení politika opoziční Alternative fuer Deutschland (AfD)

  1. Liberální demokracie a slušní politici a umělci teď vyrazili do boje , pokusy o převrat, výzvy k nasili, přepadavani politických oponentů Atd no pekne se ta chaz. Demokracie vybavila 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *