Harvardova univerzitní nemocnice odstranila obrazy bílých doktorů – kvůli diverzitě

Sdílet

Harvardova universita patří k jedné z nejznámějších vzdělávacích institucí na světě. Ale ani tady se ideový pokrok nezastavil. Vedení universitní nemocnice se rozhodlo před časem odstranit ze zdí obrazy bílých doktorů, aby prý podpořilo diverzitu. Podle ředitelky nemocnice Dr. Betsy Nabel bylo rozhodnutí motivováno prý tím, aby se nebílí doktoři necítili nevítáni. Není si známo, že by si někdo stěžoval, ale to vedení nemocnice nezajímá. Nyní se odvážně ozval bývalý děkan J. Flier lékařské fakulty s poznámkou, že to přece žádný projev diverzity není! To je bohužel v šílícím americkém akademickém prostředí považováno za statečnost.

Dočkáme se toho i u nás? Že by se třeba přejmenovala pražská Thomayerova nemocnice, nebo Jánského plaketa pro dárce krve a odstranily jejich obrazy z učebnic a kateder? Sice to byli čeští lékaři světového významu a po jednom jsou nazvány známé vyšetřovací postupy (J. Thomayer) a druhému (J. Jánský) byla dokonce neprávem uzmuta Nobelova cena za objev krevních skupin ve prospěch příslušníka jisté menšiny, ale přece jenom to byli také heterosexuální běloši, že!

Aron G.

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a prudkém nárůstu pohlavních nemocí ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál. Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předem! Vaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *