Reportáž. Vietnamská tržnice v Malešicích – Au Dong. Další centrum vietnamské „integrace“

Sdílet

Vietnamská tržnice v Malešicích – Au Dong. Další centrum ukázky vietnamské „integrace“. Reportáž jakou si jinde nepřečtete…

Po předchozí návštěvy tržnice SAPA jsme na doporučení čtenářů navštívili další areál vlastněný Vietnamci v Praze. Tentokrát se jedná o malešickou tržnici v Tiskařské ulici.

Ta je opět líčena establishmentem jako jakési roztomilé multikulturní a kulinářské centrum obohacující široké a daleké okolí.

Jeden z mála otevřených obchodů. 60 letý Vietnamec zde prodává padělky kabelek

První co nás při příjezdu zarazí je skutečnost, že většina obchodů je zavřená a nikde se nevyskytují žádní nakupující. Celá tržnice budí dojem hlubokého úpadku a zanedbanosti. Všude je nepořádek, většina objektů vypadá dlouhodobě opuštěná.

Nepořádek a opuštěnost. Místní vietnamští mafiáni prý prohráli válku s gangy ze SAPA

Jak nám následně vysvětlí přátelé znalí problematiky, tak asijské drogové gangy v této tržnice před časem prohrály boj o moc s gangy z vietnamské tržnice SAPA. Většina z nich proto zmizela, což v praxi znamená, že je bud po smrti, či se někde skrývá před konkurencí… Tomu ostatně nasvědčuje i několika zajímavých úkazů, například jedna opuštěna provozovna má ve výloze díry, které vypadají jako po průniku kulky ze střelné zbraně…

Prý kulinářské centrum.. většina restaurací je zavřená a nebo nevaří

Jaksi z povinnosti rovněž navštěvujeme místní restauraci. Ona údajně vyhlášená all you can eat čína je sice otevřená, ale ve 1400 hodin neservíruje žádné jídlo, tak jdeme vedle na polévku Pho k místním 2 postarším Vietnamkám skoro v důchodovém věku. Je celkem ucházející, cena 120kč za porci…jen  ta obvyklá hygiena, tedy všude přítomná špína a nějaký lezoucí hmyz, inu Vietnam máme již zde ve vší parádě. Jestli tohle má být kulinářský super zážitek, tak bych autory podobných rad poslal na 14 denní převýchovný tábor třeba do Súdánu, aby přišli k rozumu.

Celkové hodnocení : je to evidentně objekt v úpadku, kde zůstaly pouze okrajové malé pašerácké skupinky a vietnamští mafiáni vojáci. Nicméně opět nám není jasné, proč české úřady podobné doupě s těmi podivnými lidmi u nás trpí.

Může mi někdo vysvětlit, jaký přínos pro nás má 60 letá Vietnamka, která tu Vietnamcům prodává polévku a rýži?!?! Nebo nejméně stejně starý Vietnamec, který prodává padělky kabelek?

Možná se budeme muset zeptat multikulturních politiků z ODS (europoslanec Zahradil), nebo v TOP 09 (většina vedení). Nebo v CSSD, kde mají ministři vietnamské poradce. (Marxová, Maláčová).. Třeba nám tihle multikulturní výtečníci pomohou tuhle záhadu rozjasnit…

Zde je zajímavá oficiální studie o vietnamské komunitě v CR, sice je již staršího data, ale jistě stojí za přečtení!

Bronislav Novák

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy to bylo před volbami do EP). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál. Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předem! Vaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet