Německá vláda zvyšuje výdaje na genderový výzkum. Nad čím bádá 217 německých profesorů genderových studií?

Sdílet

Německá vláda se rozhodla opět navýšit prostředky na genderový výzkum. V roce 2017 to bylo 16,7 milionů EUR a roce 2018 již 19,5 mil. EUR (+17%) a na další roky se plánuje další zvyšování investic do genderového výzkumu. Podle německé vlády se má „genderový výzkum mimořádnou důležitost při pochopení příčin a mechanismů, která brání nastolení rovnosti“. Výsledky výzkumů prý budou aplikovány na většinovou společnost a vláda si rovněž uvědomuje, že dnes jsou stále ještě mnozí výzkumníci genderových studií a profesoři genderových kateder vysmíváni a uráženi. V současné době jsou genderové katedry na 31 německých universitách a působí na nich 217 genderových profesorů, profesorek a profesoro jiných pohlaví (profesoro je pokus autorky o genderové neutrum). Zde připomínáme, že k tomu musíme ještě připočítat další stovky asistentů a docentů genderových studií, takže badatelů v tomto oboru jistě bude v Německu mnohonásobně víc.

Co za tyto miliony němečtí daňoví poplatníci získají? Řadu jistě velmi významných vědeckých poznatků a tak přirozeně nelze hledět na náklady! Například výzkumná studie “ Anna a její pes – ženská křestní jména v neutru. Sociopragmatické vs. semantické rodové alokace v dialektu němčiny a lucemburštiny“, spolykala v roce 2018 bratru 71 000 EUR. Genderová profesorka Damariz Nubling dokonce od roku 2013 spotřebovala 576 000 EUR na studii „Transgresivní samonazývací praktiky ve Švédsku„. Zajímavé výsledky jistě také poskytl závěr výzkumu “ Konstrukce queer subjektivity ve franko-magrebské literatuře„. který stál od roku 2016 pouhých 283 000 EUR. Zajímat by nás rovněž mohly studie o genderovém buddismu v Japonsku, která spotřebovala 113 000 EUR.

Z výše uvedeného je jasné, že Milionu chvilek pro demokracii a pokrokovým stranám v CR (TOP 09, ODS, CSSD, STAN, Piráti, KDU, ANO, Zelení atd.) vyvstává nový úkol, jak se těmto německým číslům alespoň trochu přiblížit. Vždyť bez odpovídajícího počtu genderových vědců a profesorů na Západ nebudeme nikdy patřit! Alespoň že se po tajnu daří navyšovat počty „syrských uprchlíků z Afriky“ v našich městech a přibližujeme se konečně evropským hodnotám! Rovněž by Babišova vláda měla zahrnou předsudky proti genderovým výzkumníků a studentům do seznamu zločinů předsudečné nenávisti. Protože kdo se vysmívá gender vědcům, tak jistě nenávidí Cikány, Židy, LGBT++P a imigranty a popírá holocaust, i když to třeba neříká nahlas! Bdělý orgán liberální demokracie by si na taková individua měl pěkně posvítit. Zločiny myšlení je totiž potřeba potírat hned v zárodku!

Sára Stein


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *