Slovensko. Jak se dělá kavárenská předvolební propaganda

Sdílet

Oslavy tábora slovenské „pravdylásky“ (kavárny) ještě ani neskončily a její protagonisté již začínají dumat na tím, jak se zmocnit i slovenského parlamentu (Národní rady Slovenské republiky) ve volbách v roce 2020. Když se bratislavské kavárně a jejím zahraničním vůdcům nepodařilo svržení vlády pomocí slovenské verze Majdanu (zavraždění novináře Kuciaka a následné protivládní „demonstrace“), tak to zkouší opět přes manipulaci s veřejným míněním.

Protože ale stejně jako jejich souputníci v Praze trpí slovenská kavárna zoufalým nedostatkem vhodných kádrů, tak jí nezbylo než zkusit opět vsadit na bývalého prezidenta Kisku. Kiska sám nebyl jako prezident oblíben a dokonce oficiální propaganda (media) přiznala, že většina Slováků si jeho pokračování ve funkci nepřeje. Jenže kde nic není (vhodné kádry), ani čert nebere. Proto postavili Kisku do čela nové „strany“ Progresívné Slovensko. Hned se také objevily „průzkumy veřejného mínění“, které tvrdí, že by Kisku a jeho stranu „volilo“ 40 procent Slováků.

Toho se Kiska hned chytil a prohlásil „Cítim veľký záväzok. 40 percent ľudí si vie predstaviť moju ďalšiu angažovanosť v politike. Sľúbil som, že urobím všetko, čo je v mojich silách, aby po ďalších parlamentných voľbách malo Slovensko slušnú a spravodlivú vládu. A svoj sľub dodržím“.

Jenže je tu trochu „problém“. ten výzkum prováděla agentura AKO, která proslula svými „odhady“, že si z ní dělala srandu celá slovenská veřejnost. Například před prvním kolem poslední prezidentské volby odhadovala volební zisk Z. Čaputové na 53 procent. Čaputová ale ve skutečnosti získala pouze 40 procent oficiálních hlasů. Tedy o 13 procentních bodů (1/3) méně!! Těžko se ubránit dojmu, že to byla cílená manipulace se slovenskou veřejností, nikoliv jen trapný amaterismus.

Bývalý prezident Kiska, „Nová tvář“ bratilavské kavárny pro parlamentní volby v roce 2020?

Proto se musíme podívat na těch 40 procent pro Kisku. A hned vidíme drobný „problém“. Jen 9 procent dotazovaných voličů ( dotazovaný vzorek prý byl 1000 osob) by Kisku a jeho stranu volilo určitě, dalších 31 procent prý jenom pravděpodobně.

Takže ve skutečnosti Kiska žádnou podporu 40 procent Slováků nemá, ale pouze 9 procent a to ještě kdo ví jestli.

Nějak se nám nezdá, že by Slováci chtěli volit člověka s velmi pochybnou minulostí, která je nyní veřejně známa. Budeme situaci na Slovensku sledovat a naše čtenáře podrobně a pravdivě informovat.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *