Zázraky imigrantské ekonomiky. Na 290m „prosperuje“ 8 večerek, 2 nails studia a 1 restaurace

Sdílet

Půjdete-li z pražského Náměstí Míru po Francouzské ulici do ulice Jana Masaryka, tak ujdete podle krokoměru 294m a bude vám to trvat méně něž 4 minuty. (je to jedna zastávka tramvají č.22)

Za tu dobu budete svědkem dalšího ze „zázraků“ imigrantské ekonomiky. Cestou totiž minete 8 vietnamských večerek, 2 nehtová studia a jednu Pho restauraci (dříve „čína“). Přitom v každé boční uličce je nejméně jedna další večerka a často i „asijská“ restaurace. Pro dokreslení obrázku se zhruba uprostřed cesty nachází větší samoobsluha, kam většina z nás místních obyvatel chodí nakupovat. Taktéž tu najdete obchod s farmářskými bio potravinami Sklizeno.

Komu a co asi prodává „večerka“ vedle farmářského obchodu? Poradí nám starostka z ODS Černochová?

Jistě vás nepřekvapí, že ony imigrantské (v tomto případě vietnamské) podniky nejsou navštěvovány  téměř žádnými zákazníky. Přestože tedy jsou na prestižní Vinohradské ulici, kde jsou velmi vysoké nájmy a nemají zákazníky, tak nekrachují. Majitelé-imigranti naopak prosperují, jezdí drahými auty, kupují nemovitosti, hrají v casinech. To je jistě je to jeden z obvyklých zázraků imigrantské ekonomiky, něco jako osmý div světa.

Prestižní Francouzská ulice. Je libo pomeranče z akce Lidlu, nebo levné podprsenky?

Ony tedy jistý druh zákazníků mají. Kolem  totiž výrazně přibilo narkomanů a podivných existencí. Stačí se jít večer projít na Nám. Míru ke kostelu. Novinkou z posledních let jsou rovněž občas pohozené injekční stříkačky. Není pochyb imigrantská ekonomika je  obohacení!

Komu a co asi prodávají tady? Velká samoobsluha, kam chodí lidé normálně nakupovat je jen asi 50 metrů odsud…

To vše se přirozeně děje za ostentativního nezájmu radnice vedené ODS. Když v předminulých volbách kandidovala starostka ODS Černochová s programem „boje proti šlehárnám“, tak jí jistý občan položil otázku, jak se tedy dívá na ony vietnamské večerky (které ty drogy prodávají)? Odpověď byla kouzelně „pokroková a korektní“ vietnamské večerky prý jí nevadí? Takže věřte establishmentovým politikům jejich řeči, když pak dělají přesný opak! Protože bez politické podpory mainsteamu, by tu žádná imigrantská kriminalita (a tedy ani ekonomika) nebyla možná. Všichni ti „tvrdě pracující“ večerkáři z Vietnamu (muslimských zemí, Afriky), co tady prodávají mládeži a dětem drogy, by totiž již dávno seděli ve vězení, nebo byli na cestě zpět do své vlasti.

Jan Malý


Sdílet

One Reply to “Zázraky imigrantské ekonomiky. Na 290m „prosperuje“ 8 večerek, 2 nails studia a 1 restaurace”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *