G. Wilders dnes na Václaváku. Kdo zhatil jeho návštěvu před 10 lety?

Sdílet

Dnes odpoledne vystoupí na pražském Václavském náměstí na předvolební demonstraci SPD známý antiislámský politik z Holandska G. Wilders. Nejedná se o jeho první návštěvu České republice, ale již se zapomělo, že G. Wilders měl poprvé přijet do CR v roce 2009. Měl dokonce promluvit na pozvání senátora ODS Oberfalzera v českém Senátu. Nakonec ale z návštěvy sešlo.

Je proto dobré si připomenout, kdo návštěvu kritika islamizace Evropy Wilderse tehdy zhatil a proč.

K překvapení mnohých to nebyla radikální neomarxistická strana Zelených, či levičácká CSSD, či havlistická TOP 09, byť tyto strany návštěvu Wilderse kritizovaly.

Hlavní silou která zabránila jeho vystoupení v Senátě byla “ pravicová“ ODS. Konkrétně šlo o politiky P. Sobotku (předseda Senátu), A. Vondru (řídící jednotka Havlistů v ODS a tehdy senátor) a J. Zahradila (europoslanec dodnes).

A. Vondra, vedoucí havlistického výsadku v „nové“ ODS, byl vůdčí silou při zmaření návštěvy Wilderse před 10 lety

Co je k tomu tehdy vedlo, nám sdělil interní zdroj z ODS a pamětník mnoha interních událostí této strany.

Hlavním hybatelem zásahu proti návštěvě Wilderse bylo duo Vondra a Zahradil. Vondra jako zástupce havlistů v ODS přirozeně vždy podporoval imigraci a islamizaci Evropy organizovanou a řízenou jeho zahraničními chlebodárci. Zahradil zase údajně měl strach z Bruselu. Aby se panstvo v EU nezlobilo, že „kritikům islamizace a masové imigrace“ dává ODS prostor a on tak nepřišel o teplý flek europoslance. P. Sobotka je prý slaboch a loutka mocných v pozadí, navíc je to „červený nos“ a tak se prý „podělal“ strachy a dělal, co si loutkovodiči přáli. Tolik náš interní zdroj z ODS. Sranda prý potom byla, že v zákulisí obviňovali jeden druhého. „To já nic, to Vondra“. To já nic, to Zahradil“. Tehdy přece jen ještě v ODS byly nějací členové s vlasteneckým a pronárodním cítěním, kterým se to vůbec nelíbilo. Dnes to již nehrozí.

Vedoucí kandidát ODS do Eurovoleb Zahradil pomohl zabránit náštěvě G. Wilderse v CR před 10 lety

Za připomenutí stojí oficiální komuniké gremia ODS této události:

Názory a proklamace Geerta Wilderse jsou v zásadním rozporu s politikou ODS, která je postavena na vzájemné toleranci a respektování osob různého vyznání a národnosti. Prezentace Wildersových často extrémních postojů překračuje meze svobody projevu, která v demokratické společnosti nemá umožňovat šíření vzájemné nesnášenlivosti a prohlubování extremismu ve společnosti“.

Za podobné stanovisko by se nemusela stydět ani Pirátská strana, či Antifa. Divíte se, že tihle lidé vyloučili z ODS V. Klause ml?
Pánové Zahradil a Vondra opět kandidují za ODS v Eurovolbách za měsíc. Není čas poslat je na smetiště dějin?

A. Fišer


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *