Svoboda slova? Na německých univerzitách jen pro vyvolené

helemese
Sdílet

Máte spojeno univerzitní prostředí se svobodou slova, názoru  a svobodným akademickým bádáním? Pak vězte, že to patří již dávné minulosti.

O tom se nedávno přesvědčil emeritní profesor Frankfurtské university Egbert Jahn, který se již několik let systematicky vyslovoval proti vítačské politice německé vlády a establishmentu. Například navrhoval, aby žadatelé o azyl (imigranti) byli ubytováni v táborech na odlehlých místech Evropy, či na neobydleném ostrově. Nyní ho Goethova univerzita (ve Frankfurtu v Hesensku) vyškrtla ze svého oficiálního seznamu.  Není to v Německu poprvé, před časem neobdržel seniorskou profesuru jistý profesor univerzity v Drážďanech, protože prý se politicky moc exponoval.

Šéf německých policejních odborů a známý kritik současné imigrantsko-islamizační politicky německých úřadů Reiner Wendt to lakonicky okomentoval, že „myšlenkové a názorové svobody jsou na Goethově universitě ve Frankfurtu nežádoucí… a trpěny jsou pouze levicové názory“.

Dnešní establišmentová svoboda projevu na akademické v liberálních demokraciích znamená asi tolik: Hlásat své názory na akademické půdě můžete, ale jenom ty správné a schválené. Jedná se o parafrázi onoho slavného rčení, že svobodu projevu máte, ale svobodu po projevu nikoliv

Nicméně neradujme se, u nás není situace o nic lepší, i zde jsou humanitní a umělecké VS základnou radikální protičeské propagandy a agendy. Například FF UK, FSV UK, FHS UK, AMU, či podobné instituce v Brně, Olomouci, Plzni a jinde.

Oficiální stanovisko Police ČR, řízené ČSSD.

Proto bude potřeba časem tyto instituce vyučující pseudovědy jako politologie, sociologie, gender studie apod. bez náhrady zrušit. Reformovat je zjevně není možné. Pokud někdo podobné pavědy snad chce studovat, tak ať si to sám zaplatí! Otázkou ale zůstává, co budou všichni ti humanitní akademici dělat – vždyť nic užitečného neumí a nikdy v životě vlastně nepracovali. Jen měli ty „správné“ názory a to jim zajišťovalo pohodlnou existenci…

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

4 Replies to “Svoboda slova? Na německých univerzitách jen pro vyvolené

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *