Organizace pro pomoc uprchlíkům spotřebuje 74% na mzdy zaměstnanců.


Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) v našem miniseriálu „Neziskovky pod drobnohledem“. Další povedená „neziskovka“ v kalných vodách.

Tato imigrantská neziskovka již působí v ČR neuvěřitelných 25 let! Vede ji nechvalně proslulý Martin Rozumek. Člověk, který v nikdy v životě skutečně nepracoval, ale pouze „začleňoval“ (jeho kariéra). Podle něj by ČR mohla snadno přijmout 1000 imigrantů! Je rovněž častým hostem proimigrantských mainstreamových medií, kde veřejnost ujišťuje o údajných přínosech imigrace a agituje pro jejich příchod.

Je nám sice trochu divné, komu vlastně tahle neziskovka pomáhá, když u nás přece žádní imigranti nejsou (tedy je jich oficiálně pouze 12 😆). To ale dnes ponechme stranou. Podívejme se, kdopana Rozumka a jeho partu sponzoruje a ti jak peníze utrácí.

Hlavní sponzoři OPU

Jistě nás nepřekvapí, že hlavní sponzoři jsou orgány proimigrantské EU, dále norské fondy, a česká ministerstva (MPSV, MZV), kraje (Plzeňský, Jihomoravský) a obce a města (Praha, Brno, Plzeň).
Dále jsou to nadnárodní korporace: Nadace České spořitelny (máte tam snad účet? jak se Vám tohle líbí?).
Chybět nemůže pochopitelně G. Soros a jeho Open society Fund.

Kolik peněz dostávají a na co je utrácí

V roce 2017 dostal Rozumek a jeho ansámbl z OPU 31,77 mil Kč, z toho spotřeboval 23, 409 mil Kč na mzdové náklady. Tedy celých 73,7 procent všech nákladů! Takže jako obvykle většina peněz se spotřebovala na mzdy ušlechtilých „neziskovkářů“ a na imigranty (byť tu údajně nejsou) tak moc přirozeně nezbylo. Ale to nás nepřekvapuje, zatím jsme nenarazili na etno neziskovku, kde by to snad bylo jinak. To asi bude ten idealismus a slušnost, o které nám druhá strana tak okázale káže…

Na mzdy jde většina peněz ve všech etno a multikulti neziskovkách…

Velmi by nás také zajímalo, co se skrývá za položkou „vlastní činnost“, která přinesla do rozpočtu více než 2 mil. Kč (snad ne pašování imigrantů 😃).

Mimochodem, mezi zaměstnanci OPU se vyskytuje jakási Mgr. Pavla Rozumková, že by rodinný podnik?

Otázka pro čtenáře? Co myslíte, že by pan Rozumek dělal, pokud by mu přestal fungovat jeho neziskovářský business? Odpovědi a návrhy prosím do komentářů.

J. Krejčík

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


8 Replies to “Organizace pro pomoc uprchlíkům spotřebuje 74% na mzdy zaměstnanců.

  1. Tahle organizace není neziskovka. Je to příspěvková organizace zřízená ho. m. Prahou. Měli byste si ověřovat informace!

  2. Je mi jasne, ze muj argument tady v teto parte asi moc neobstoji, jelikoz vy uz z podstaty veci nepodorite nikoho, kdo nema „spravnou“ barvu pleti a ten „spravny“ původ. Ale i tak to tady napisu. U teto neziskovky je naprosto logicke, ze vetsina nakladu jde na mzdy, protoze jeji hlavní naplni je pomoc imigrantum a to formou poradenstvi. Pomahaji jim pri jednani s urady, naucit se cesky, zorientovat se v nasich zakonech, najit detem vhodnou skolu, lekare apod. A tuto cinnost vykonavaji lide za mzdu. Imigrantu/uprcnliku je u nas spousta. Imigrant je kazdy pristehovalec z jineho statu – takze i ukrajinci, rusove, vietnamci apod. A temto lidem tato organizace pomaha.

    1. vidíte a já si myslel,že se charita – tedy pomoc druhým dělá zadarmo a za své (s výjimkou zdravotnictví a sociální péče pro české občany). Ještě jednu poznámku, pokud tu imigranti chtějí žít (a my je tu opravněně nechceme), tak se přece nejdříve musí sami naučit jazyk a ukázat, že se snaží. Né, že Češi, kteří je tu nechtějí , budou platit nějaké parazity neziskovky, aby sem natahaly nějaké pochybné imigranty z Afriky a Asie. Překvapivě u Rusů a Ukrajinců onu snahu učit se jazyk a nedělat potíže vidíme. U černochů, Arabů, Vietnamců apod nikoliv… Takže proč by se nám podobné „neziskovky! Měly libit a proč by sme je měli chtít platit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *