Italští katoličtí biskupové požadují další přísun imigrantů!

Sdílet

Kardinál Gualtiero Bassetti z Perugie, hlava italské biskupské konference, kritizoval italskou vládu za její protiimigranční opatření. Připojil se tak k oficiální politice Vatikánu, když požadoval, aby současné zákony, omezující imigraci, byly zrušeny. Církev bude prý riskovat pokles popularity mezi italskou veřejností, ale od svého stanoviska ve prospěch imigrace neustoupí.

Zdá se, že katolická církev v Itálii má nové priority a těmi rozhodně nejsou italští věřící. Je totiž známo, že naprostá většina ilegálních imigrantů, kteří přišli do Itálie, nejsou křesťané a ke katolíků se chovají otevřeně nepřátelsky. Navíc italské veřejnosti velmi začíná vadit obrovský nárůst imigrantské kriminality a nárůst sociálních výdajů na jejich ubytování, obživu a integraci.

Papež myje a líbá nohy muslimským imigrantům

Zajímavé ale je, že katoličtí biskupové v Africe s touto politickou církve moc nesouhlasí, protože prý vyvolává chaos a odliv mladých lidí z jejich zemí.

Zůstává otázkou, zda se katolická církev dá ještě vůbec zachránit? Co myslíte?

J. Veselý

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *