Islamisté rekrutují mládež přes fotbal

Sdílet

Islamisté z řad imigrantů začali v západní Evropě používat nové metody získávání mladých muslimských přistěhovalců do svých řad. Jednou z nich je i snaha schovat své aktivity pod hlavičku sportu.

Jak informovala Hamburská pobočka Spolkového úřadu pro ochranu ústavy, místní klub Adil e.V. byl v Německu založen roku 2016 zakázanou muslimskou organizací Hizb-ut Tahrir (Strana osvobození). Spolek Hizb-ut Tahrir byl v Německu zakázán soudem dokonce již v roce 2003. Spolek byl založen v roce 1953 v Jeruzalémě a mimo jiné vyzývá k zabíjení Židů. (Jeruzalém byl tehdy pod správou Palestinců a Izraelci ho vojensky obsadili až o mnoho let později).

Hamburský „fotbalový“ klub Adil měl mít asi 220 členů turecké a afgánské národnosti.

Německá kontrarozvědka má s radikálními muslimy plné ruce práce.

V Německu to není první případ, kdy se muslimští radikálové schovali pod hlavičku „sportovního oddílu“. Například loni byl v Bonnu zaznamenán případ, kdy marocký „fotbalový“ klub byl sponzorován salafistickou organizací.

Hádáme, že u nás bude podobný pokus poprvé uskutečněn v Teplicích, jako spolek „Kuvajtských fotbalistů“ – „čestným předsedou“ bude tamější ex-primátor Jaroslav Kubera (ODS).

J. Veselý

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *