EU bizár. Řecký ex-ministr kandiduje v Německu

Sdílet

EU, místo neomezených možností, nebo bizarní komedie?

Bývalý řecký ministr financí a milionář Janis Varoufakis se rozhodl kandidovat v nadcházejících volbách do europarlamentu v Německu za Němce. Jím založené hnutí „Democracy in Europe Movement 2025“ (DiEM25) nemá v Řecku mezi obyvatelstvem žádnou podporu, tak se rozhodl kandidovat v Německu. Věří, že se prý „dokáže vcítit“ do německých problémů.

Varoufakis byl ministrem financí na začátku hluboké (dodnes trvající) hospodářské krize v Řecku. Není tedy divu, že ho běžní Řekové nechtějí volit. Je zajímavé, proč zvolil právě Německo. Je to snad proto, že pomohl z Řecka udělat de facto německý protektorát? Nebo snad kvůli německému volebnímu zákonu, který nemá žádnou minimální klausuli při EU volbách?

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *