250 neziskovek píše A. Merkelové. „Otevři znovu hranice pro dovoz imigrantů“!

Sdílet

250 neziskových organizací jako Amnesty International, Lékaři bez hranic, Sea Watch atd napsalo otevřený dopis německé kancléřce A. Merkelové. Požadují v něm, aby znovu otevřela hranice EU pro masivní příliv imigrantů z Asie a Afriky a obnovení tzv. záchraných operací ve středomoří, kdy neziskové organizace vozily ve spolupráci s pašeráky imigranty z Afriky do Itálie. Prý se má v kritické době před květnovými volbami projevit jako kancléřka solidarity a lidských práv. Prý má rovněž zabránit umírání uprchlíků v moří při jejich cestě do Itálie.

Neziskovky požaduji:

  1. Krizový plán pro imigranty připlouvající na lodích
  2. Otevření „bezpečných“ přístavů, které budou bez kontroly přijímat neziskovkářská plavidla přivážející imigranty do Evropy
  3. Odmítnutí návratů imigrantů zpět do Libye.
A. Merkel zvaná Immigrants Mutti – máma imigrantů

Situace ve středomoří se totiž po rázné akci nové antiimigrantské italské vlády stabilizovala a migrační tok poklesl natolik, že pašeráci a neziskové organizace začaly hledat nové cesty přes Španělsko, kde jim jde na ruku nová proimigrantská vláda. Jenže je to přirozeně komplikace, protože imigranty je potřeba nejprve dopravit do Maroka a marocká vláda občas dělá potíže. Imigranti se navíc začali nově uchylovat k násilným akcím jako například nedávné unesení turecké lodě, která je nic netušíc vzala na palubu.

J. Veselý


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *