Němečtí fanoušci mají jasno, min. vnitra je „estébácká svině“. Mainstream je zděšen, vždyť jde jen o tajné prohlídky bytů, štěnice na odposlech atd. V

Sdílet

Fanoušci berlínského fotbalového klubu Union Berlín vyvěsili při poslední zápase velký transparent „Heimliche Hausdurchsuchungen und Gesichtserkennungssoftware: Sich im Ausland frei und demokratisch geben. Doch zuhause autokratische Phantasien ausleben? Nancy Faeser. Wer willst du sein? Sozi oder Stasi-Schwein?“. (volný překlad. „Tajné domovní prohlídky a software pro rozpoznávání obličejů: Svobodné a demokratické jednání v zahraničí. Ale žít autokratické fantazie doma? Nancy Faeserová. Kým chceš být? Sozi nebo Stasi prase?)

To vyvolalo zděšení mainstreamu. Prý přece o nic nejde, jen tajné odposlechy bytů, nasazování štěnic,totalní kontrola pohybu atd… v liberální demokracie je to přece v pořádku. Vadí to jen v autokratické Číně a případně v Rusku, kde zatím podobné vymoženosti nemají. Ano, tohle všechno chystá současná německá vláda zavádět a ještě jí v tom podporuje „demokractiká“ opozice. (stejné je to v ČR, kde pětikolka a Babiš si ve všem vlastně notují a opoziční boj je divadlo pro voliče).

Media se proto do fanoušků pustila, prý jsou to agenti Kremlu a dezoláti a neonacisti. Svoboda slova je přece jen pro (samované) vyvolené. Zavádění totality nabírá v Evropě rychlý spád.

A. Fischer


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *