Česká vláda nakupuje „kvalitní“ izraelské zbraně. Většina z nich nesplňuje testy kvality pro izraelskou armádu, co asi posílají do Čech… Je za tím korupce, nebo „obchodní výpomoc“ soukmenovcům od Mrtvého moře?

Sdílet

Izraelskou společností hýbe skandál ohledně kvality výzbroje, kterou nakupuje izraelská armáda od místních dodavatelů. Podle státniho kontrolora M. Englmana 60% všeho nakoupeného vybavení pro armádu nesplňuje požadované nároky na kvalitu. Podle Englmana to je dlouhodobý problém, který může mít závažné konsekvence pro operace armády (IDF).

Podobné zprávy by měly zajímat i české daňové poplatníky. Současná vláda premiéra Fialy totiž aktivně nakupuje izraelské zbraně a jedná se o miliardové částky. Jednou jsou to protiletadlové rakety. jindy předražené a zastaralé drony, radiolokátory (ČR paradoxně podobné radary samo vyrábí a podle všeho mnohem kvalitnější a levnější) a mnoho dalších zbraňových systémů.

Nad podobnými nákupu se vznáší proto mnoho otázek.

  1. Jaké je asi kvalita zbraní na export, když izraelské firmy vlastní armádě prodávají nekvalitní šunty?
  2. Proč česká vláda nakupuje tyto zbraně právě od Izraele a ne jinde, kde jsou často kvalitnější a levnější?

V té souvislosti si musíme položit otázky ohledně suverenity kolonie zvané Česko, kdo jí skutečně vládne? Byrokraté v EU? Ale no tak, to asi nemyslíte vážně?!

Další otázkou je etnické složení současné „české“ vlády. Premier Fiala, min. obrany Černochová, hlavní poradce premiéra Pojat jsou všichni židovského původu. Loyalita Židů vůči hostitelským národů je tradičně známá.

V neposlední době je otázkou obvykle obří korupce spojená se zbrojními zakázkami.

Jde tedy o korupci, nebo je to „jen obchodní výpomoc“ soukmenovcům od Mrtvého moře?! Nebo ještě o něco jiného?

Češi by si měli začít podobné otázky klást. Takto vyhozené peníze potom chybí jinde a ohrožuje to i jejich národní bezpečnost a to rozhodně víc než „demonizovaný“ Putin.

Jow Nowak, Chicago, USA

článek nemusí vyjadřovat názor redakce


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *