Ukrajina má v zahraničí ještě jednu armádu. Tu ale prezident Zielenski na frontu povolávat nechce…..

Sdílet

Ukrajinská armáda se ocitla ve velké personální nouzi. Má sice nové dodávky zahraniční techniky, ale došli jí vojáci a zahraniční „poradci“ chtějí řídit ukrajinksé jednotky z bezpečné vzdálenosti a sami se na frontu nehrnou. Ukrajinci zkrátka došli! Proto je svět svědkem stále nových odvodů, které mají na válečná jatka nahnat další stovky tisíc ukrajinských mužů a chlapců. Prezident Zielenski se nyní snaží dostat zpět do země i Ukrajince, kteří se před válkou schovali v EU. Vlády několika států jako Polsko a zemí Pobaltí už Zielenskému přislíbily pomoc, že mu „jejich“ Ukrajince vydají. Celkově se prý jedná o skoro milion mužů. Že je jejich bojová hodnota nulová, současné vládce Ukrajiny nezajímá.

Jenže v cizině se skrývá ještě jedna „ukrajinská“ armáda v počtu nejméně 100 000 ukrajinské mobilizaci podléhajících mužů. Jde o ukrajinské občany židovského původu. Na ty se sice formálně vztahuje rovněž branná povinnost, ale hned na začátku konfliktu jim bylo dovoleno (na rozdíl od etnických Ukrajinců) odejít ze země. Většina z nich žije v Izraeli, EU a USA. Řada z nich na Ukrajinu ale normálně jezdí, či tam dokonce zase trvale žije, buď z náboženských důvodů, nebo se podílejí na porcování zahraniční pomoci, která se z velké části rozkrade. Jen už nejsou občané Ukrajiny, ale mají v kapse pas se 7mi ramenným svícnem, nebo nějaké země EU. Překvapení to není, protože i prezident Ukrajiny je židovského původu, stejně jako většina oligarchů a klíčových figur v zemi. Není proto divu, že pro ně platí zvláštní pravidla a že se o jejich mobilizaci nesmí ani špitnout.

Na bojišti mají umírat a do cizí války rukovat pouze etničtí Ukrajinci (Maďaři, Rusíni atd.), případně jednotky z Polska, Gruzie, Pobaltí a možná i ČR…

Taková je realita války na Ukrajině. Je to boj za cizí zájmy a není divu, že se Ukrajincům v cizí válce umírat nechce.

Joe Nowak, Chicago, USA

článek nemusí vyjadřovat názor redakce

Ukrajinští Židé mohli hned na začátku války opustit zemi, branná povinnost se na ně z nějakého důvodu nevztahovala….

Sdílet

2 Replies to “Ukrajina má v zahraničí ještě jednu armádu. Tu ale prezident Zielenski na frontu povolávat nechce…..

  1. Kdyby měli Ukrajinci rozum, obrátí zbraně proti svému velení. To jim opravdu ještě nedošlo, že bojují slované, proti slovanům, že si nechali vnutit válku,, která je má vyhubit, aby měli izraelští sionisté , jak říkal Hitler, životní prostor?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *