Kradou politici, kradou úředníci. Liberální demokracie nemůže bez korpuce existovat

Sdílet

Po listopadu 1989 začal v ČR nekonečný boj proti korupci. Jedna strana bojující pod praporem boje proti korupci vystřídá jinou, aby se hned tio té korupce plně zapojila. Rozkrádá se v tak obrovském rozsahu, že to už začíná být systémový problém. Ono se kradlo i v socialismu, ale přece jenom když si ředitel státního podniku ukradl prkna na chatu, tak se ani zdaleka nepodobá současným manažerům státních firem a politkům, kteří kradou opravdu ve velkém.

Kradou politici, kradou úředníci, kradou starostové a zastupitelé, kradou ředitelé státních nemocnic a firem..

Může liberální demokracie existivat bez korupce? Nemůže, korupce je esencí politického systému liberální demokracie. Politika je tam vnímána jako cesta k osobnímu obohacení -takový aplikovaný Adam Smith. Současně je to nástroj řízení politických elit z hlediska nadnárodní politiky. Pokud Vám vadí korupce, pak vám musí vadit i liberální demokracie!


Sdílet

6 Replies to “Kradou politici, kradou úředníci. Liberální demokracie nemůže bez korpuce existovat

  1. Nejen, že kradou. Oni nás nutí abychom jejich gangsterkám věřili a souhlasili s nimi. Nechávaj si je posvěcovat zákony, viz „církevní restituce“, kde jsme pravděpodobně ztratili přehled o majetku, který je zakázáno vyvést ze země, vůbec nevíme, co je s kulturními pamáktami, jak movitými, ta nemovitými, protože církve nejsou ty, které by se o své majetky staraly s péčí řádného hospodáe. prezident vyváží české korunovační klenoty do Německa, každý, kdo má díru do řitě a sedí na místě, kde může o něčem rozhodnout, rozhoduje podle bakšiše, který bývá i s mnoha nulami, viz dopravní stavby a ta by se o těch zmetcích dalo psát do nekonečna. A vinni jsme my všichni, protože ta ještě jsou a jsou nepotrestaní.

  2. tohle zdejsi neustale omilani o liberalni demokracii je paradni nesmysl. Za prve to neni zadna demokracie a za druhe ani nahodou liberalni, nybrz klasicky korporatni fasismus, striknuty prvky socialismu. Jenom to ze v Amrdolstanu rikaji socanum liberalove jeste neznamena ze to ma neco spolecneho s liberalismem. Pokud jde o Adama Smitha, plete si autor zrejme hodinky a holinky.

    1. Co znamená klasický – nikoliv progresivní – liberalismus víme.
      K Vaší větě „rikaji socanum liberalove jeste neznamena“ – ano, jinde ani nedokážou pochopit, že existuje politický světonázor konzervativní /tradicionalistické pronárodní/ levice stylu KSČM nebo ČSSD z doby Zemana a Paroubka.
      „Korporatni fasismus“ – Váš výraz chápu – jako vládu cizích bank a korporací.

  3. soucasny rezim rozhodne neni ani klasicky liberalni a ani progresivne liberalni at uz se pod tim rozumi cokoli, v politicke propagande uz od Goebbelse umyslne pouzivana zamena vyznamu pojmu se hodila do kramu i levicacke sebrance, nemohou prece priznat ze soucasny na Zapade vladnouci rezim nema jak s kapitalismem (do ktereho si tak radi kopnou), tak s volnym trhem nic spolecneho a uz vubec priznat ze soucasny monetarni system ve spojeni s manipulaci urokovych sazeb je v podstate jejich oblibena planovana ekonomika, trochu jinou metodou (uz vubec ne protoze to opet pujde do kytek). Take mluvit o nejake pronarodni politice socanu spolu s Ovarem je totalni slabomyslnost, ti se pouze presmerovali na noveho Velkeho bratra, rovnez internacionalistu (nejoblibenejsi „pronarodni“ izraelske tanecky Ovara byly, omlatit si tu dutou tykev o zed narku v Izraeli a spacirovat tam se sabesdeklem na hlave). Soudruzi z KSC pak najednou objevili pronarodni politiku jen jako z nouze cnost, protoze jim spadly hracky do kanalu a jejich internacionalisticky bracha se vyparil. O korporatni fasismus jde pokud politicti tajtrlici chrapou s sefy koncernu v jedne posteli, coz dnes splnuje vetsina statu.

    1. Dobrý den, dovolte mi reagovat…

      V něčem s Vámi souhlasím, v něčem ne.

      Naše diskuse (svoboda/-jerrio) se vede i o slovech/heslech a jejich významu. Přesně jak je popsáno v knize „Jaromír Hejna; Svět v pasti ŽIDOSLOV aneb současnost bez budoucnosti“
      komentář: https://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/komentare/Svet_v_pasti_zidoslov_aneb_soucasnost_bez_budoucnosti.htm
      vlastní text: https://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/komentare/Svet_v_pasti_zidoslov_aneb_soucasnost_bez_budoucnosti.htm

      Jaké je podle Vás nejlepší možné společenské uspořádání? Za mě stavovský stát, který byl nastolen ve Španělsku (gen. Fransisco Franko) a Portugalsku (prof. Oliveira). Tohle má v programu Národní demokracie vedená p. Bartošem.

      A jaký máte názor na socialistické režimy v komunistickém východním bloku, konkrétně období cca 1970 – 1989? Nejlépe by se daly popsat výrazem nacionální bolševismus – což je těžko uchopitelné pro osoby mimo alternativu. Já jsem tu dobu nezažil, tak nemůžu soudit. Formálně se od leninismu/stalinismu (ve smyslu bolševických zločinců 1917-1953) neodstřihly; důraz na kolektiv/kolektivizaci; silný důraz na rodinu/národ/slovanství; reprodukce populace; nárůst kvality života; profízlovanost; nerespektování svobody jednotlivce.
      Co je důležité zmínit, že bylo dáno vzniku nových silných národních kádrů a osoby, jejichž Češství/slovanství nebylo zrovna úplně KOŠÉR byly upozadněny/eliminovány. Předpokládám, že bych na komunisty také nadával a neměl je rád. Což nic nemění na tom, že současný režim je zlo.

      1. „stavovský stát, který byl nastolen ve Španělsku “
        tak franco nebyl zrovna to prave orechove, je jen otazka kolik tech mrtvol slo na jeho konto a kolik mu marxisti soupli do bot. Podle mne kazda centralizace skonci blble, to uvidime i na prikladu EU. Zatim nejlepsi usporadani maji Island a Svycarsko, prima demokracie na urovni federace, kantonu a obci, to byl hlavni duvod svycarske prosperity, to je ta decentralizace ,ja zde ziji 48 let a tenkrat to byl skutecne raj, od te doby co sem natahali 2 miliony migrantu to jde stale z kopce, v porovnani s EU je to porad jeste daleko lepsi ale vzhledem k tomu ze zdejsi levicaci podporuji migraci a tim si importuji klientelu, smrdi to zde socialismem, zivime kdejakou sebranku ktera roky nemakne a politika je stejne jako vsude na zapade prolezla pejzatou mafii, spolu s levicaky ovladli medialni scenu a tupe stado se necha vodit za nos.Kazda generace si musi natlouct cenich sama, musi byt nejprve daleko hur nez se jim rozsviti.Nastesti je system nastaven tak ze nejde zrusit, to by si sami museli odhlasovat ze uz nesmi hlasovat a sbirat podpisy a to neudela ani ten nejvetsi blb.
        Vychodni blok tehdejsi doby nema cenu resit, vse se odvijelo od Sovetu a tem v 70 letech zaclo predevsim nasledkem ropne krize tect do bot a doslo jim ze to budou muset zabalit, proto postupne zahajili pripravu na transformaci bolsevickych aparatciku na zbohatle podnikatele., krasne se to rozkradlo.Jsou lidi kteri se domnivaji ze vinu na tom maji volici, to je naprosto detinska predstava, v okamziku kdy po 1913 pejzata mafie uchvatila moc nad peneznim systemem, nehraly volby zadnou roli, falsovanym obezivem si koupili cele parlamenty a veskere partaje infiltrovali svymi trojskymi koni, tak to jede dodnes. I Masaryk byl jejich poskok a tim ze zakazal legiim v Rusku pomoci Bilym umoznil bolsevikum prezit. Aloise Rasina ktery byl pevny charakter, a patrne i Stefanika,nechali oddelat. Politicky to nemohou prohrat ale polozi je ten kolaps te giganticke kreditni bubliny, neexistuje zadna politicka moc ktera tomu muze zabranit. Nehraje vubec roli ze 95% populace nechape jak monetarni system funguje, jsou to pouze statisti a je to matematicky dano.
        Zdravim

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *