V Rusku je Nutella levnější než v Česku. Vyhlásí Fiala spojencům sankce, aby i Češi měli levnější dovážené západní potraviny jako Rusové

Sdílet

Velký zájem veřejnosti a zahraničních medií vyvolala návštěva P. Fialy v německém supermarketu. Tam rozvážný předseda ukrajinské vlády zjistil, že v Česku jsou potraviny dražší něž v okolních zemích a to včetně ořechového krému Nutalla od italského výrobce Fererro.

Jenže při porovnání ceny italské oříškové pomazánky v Rusku zjistíme, že Nutella je levnější i tam. To vše v době, kdy západní země vyhlásily na Rusko embargo. Například na ruském online obchodu s potravinami Utkonos stojí 180g balení krému Nutella 299 Rbl. To je při přepočtu asi 74,5 kč a při přepočtu na 200g pak asi 81,90 Kč. V Česku nabízí internetový obchod rohlik 200g balení krému Nutella za 82,90 kč! Takže je dražší než v sankcemi postihnutém Rusku!

Neměl by premier Fiala vyhlásit embargo i na produkty západních spojenců? Třeba by pak konečně klesly Čechům ceny potravin a kupovali by je levněji jako spotřebitelé kdekoliv jinde!

Nebo snad kvůli tomu padne vláda a bude povolán nějaký Lidl Team s bývalým ministrem zemědělství Nekulou?!

Současné vláda připomíná sbor klaunů a jejich hlopost a nekompetentnost je do nebe volající. Jistě, pro mnohé je to příležitost si nakrást tak, že se zajistí do konce života. To je důvod proč jde liberálně demokratický politik do úřadu. Ale i tak je to ostuda a být Fialou, tak nevytáhnu z domu paty. Česko je kolonie, ze které jsou vysávány zdroje přímo astronomickou rychlostí a kartel zahraničních řetězců je toho nejkřiklavějším příkladem. Za normálních okolností by to řešil antimonopolní úřad, který je podřízený de facto vládě, ale v kolonii je jeho funkce pouze symbolická. Posmívání se německých medií nad hloupostí „české“ vlády je jen příprava na zrušení české státnosti. Přece nakonec Češi budou muset uznat, že si „neumí sami vládnout“, že?! Tak jim budeme oficiálně vládnou z ciziny.

Poznámka redakce. Nutella je levnější i v exotickém Thajsku. Náš čtenář pan Jakub Č. je aktuálně v Thajsku a tam stojí 200g Nutella 109 THB a to je v přepočtu asi 71 kč!! Jak nám píše, levnější je tam asi uplně všechno západní zboží i přes drahou dopravu a vysoké vstupní cla na potraviny.

Mike Donák, Texas, USA

Bývalý ministr zemědělství Nekula (KDU) se v Lidlu doprošuje slevy na mouku…. koloniální úředník žebrá u zástupců zahraničního pána o almužnu!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *