Nebohý městský intelektuál. Neví, koho má dnes podporovat a jaké vlajky vyvěšovat

Sdílet

Být městský prorežimní intelektuál (politik, zaměstnanec neziskovek, korporací atd.) není lehké. Jeden aby se v tom vyznal, koho má a smí dnes podporovat. Včera ještě měl a musel podporovat muslimské uprchlíky, dnes je to projev antisemitismu, protože „we stand with Izrael“ proti Palestincům-muslimům. Včera bylo v módě hnutí Black lives matter, ale po jejich pro palestinských vyjádřeních (nevděčníci) už jim podporu stahují i velké nadnárodní korporace, takže BLM už také neletí. Naopak se člověk může dostat do pěkné šlamastiky. Kdyby dnes podporoval dříve oslavované muslimské uprchlíky, tak by mohl být popotahován za antisemitismus, kterého se uprchlíci po celé Evropě dopouštějí.

Proto pár praktických rad, aby si člověk nezkazil pěknou karieru. Ideální je trvale mít na profilu izraelskou vlajku a we stand with Izrael. Opatrný člověk musí být aktuálně s muslimskými uprchlíky, byt i oni zase jistě přijdou do módy. Bezpečné je boj za klima a dočasně podpora Ukrajiny, ale tam je třeba hlídat situaci. To kdyby se začala poukazovat na minulost tamějších banderovských band, pak by to bylo v rozporu s we stand with Izrael a dotyčnému by nad hlavou rejdil roj paragrafů(popírání, nenávist, zpochybňování, předsudečná nenávist atd atd.).

Není to snadný život, Být stále politicky a agitačně ve střehu a hlídat si své profily na sociálních sítách, aby byly aktuální. Musí to být velký stres!

Aron G.


Sdílet