Když cizí vlajka visí výš než česká… Kdo v Čechách vládne?

Sdílet

Státní vlajka vždy byla symbolem suverenity určitého státu a její umístění a pravidla pro používání ukazovaly a ukazují, jak velká ta státní suverenita je.

Po vstupu do EU v roce 2004 začala na řadě státních budou vlát „vlajka EU“ na stejné úrovni jako vlajka státní česká. Symbolizovalo se tím, že část suverenity byla odevzdána nadnárodnímu řízení v Bruselu. Mnoha lidem to nepřipadlo nikdy divné, přitom se rozčilovali, že jim z EU chodí více než 50% všech zákonů, které český parlament pouze aklamačně schvaluje.

Poslední 2 roky přinesly novou éru. Na řadě vládních budov, radnicích a státních institucích zavlála vlajka Ukrajiny. Byl to sám o sobě pozoruhodný akt. Ukrajina nemá totiž suverenitu žádnou a nikdy po roce 1992 neměla. Vždy byla podřízena zahraničnímu řízení. Jedná se tedy o akt zešměšňování státnosti české. Vzkaz „pánů Čechům je „máte stejnou suverenitu jako Ukrajina, tedy žádnou“!

Od minulé soboty ale nastala bezprecedentní situace. Některé státní instituce začaly vyvěšovat vlajku Izraele, ta dokonce je umístěna výše než vlajka česká, To je symbolický odkaz na to, že ČR je Izraeli podřízená a musí ho poslouchat. Nenechte se mýlit, že to jsou jen „kulturní instituce“ jako státní opera v Praze atd. Pro všechny státní budovy platí jasná pravidla o vyvěšování vlajek a ta se musí dodržovat. Státní opera (její vedení) by si to tedy nikdy netroufla udělat, pokud by neměla nařízení/posvěcení od zřizovatele -ministerstva kultury/české vlády. Podle všeho se jedná o testovací balónek a pokud se česká veřejnost nezačne bouřit, tak se tahle praxe stane oficální a brzy bude izraelská vlajka vlát na Hradě a ve Strakově akademii a symbolizovat, kdo skutečně Čechům vládne.

Naposledy to bylo takhle za protektorátu „Čechy a Morava“, tak sice visely pouze vlajky nacistického Německa, ale význam byl podobný.

Izraelská vlajka vysí na státní budově výše než vlajka česká. V heraldice to symbolizuje podřízenost Čechů židům v Izraeli

Teta z Vinohrad, někdy též ministryně obrany, zahalená do izraelské vlajky

Heraldik


Sdílet

2 Replies to “Když cizí vlajka visí výš než česká… Kdo v Čechách vládne?

  1. dělají z české vlajky prostitutku, ať si tam pověsí vlajku jakou chtějí ti idioti, ale ať u toho nedělá česká vlajka stafáž. Já si vzpomínám, jaký to byl skandál v Turecku, když přiletěl představitel Turecka do Izraele a Židé ho nechali sedět na nižší židli, než seděli sami, od té doby Turci Židy nemají rádi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *