Progresivní „vzdělance“ je nejhloupější bytost na světě. Proč?!

Sdílet

11. září nabízí vítanou příležitost jak stoupencům konspiračních teorií, tak zastáncům oficiálních verzí. Obě strany mají neotřesitelnou jistotu. Šermují fakty.

Konspirační teoretici hovoří o tzv. inside job. Činžáky měl shodit americký deep state prostřednictvím tajných služeb. Argumenty jsou silné. Do jedné budovy (WTC 7) letadlo nenarazilo. Přesto budova spadla způsobem řízené demolice. Cestovní doklady nalezené v sutinách domu by nemohly odolat velké teplotě požáru a pod.

Příznivci oficiální verze se odvolávají na vědu. Prý vědci dokázali, že věžáky normálně padají způsobem řízené demolice i při požárech. Sice se to stalo jen 11. září v USA, ale to je jedno. Jsme přece v období transparentních informací a vědy.

Jenže na pozadí interpretací faktických událostí vždy stojí racionální evidence. Racionální evidence předchází smyslové evidence (fakty). A právě racionální evidence zakládá víru člověka. Podle toho jak věříme, že funguje svět, také interpretujeme fakt. Vědce z toho nelze vyjmout.

Pro nastínění problému lze uvést jeden ze základních momentů víry současného člověka. Jedná se o víru v pokrok.

– Progresivisté věří, že se vše vyvíjí třeskutou rychlostí k lepšímu. Že nás čeká ráj. Navzdory zkušenosti, podle které se k lepšímu vyvíjejí jen empirické vědy prostřednictvím hromadění speciálních informací, předpokládají, že se k lepšímu vyvíjí lidstvo ve všech aspektech.

-Progresivismus předpokládá, že z období metafyzického jsme se posunuli do období vědeckého. Zde jde o falešnou racionální evidenci. Samotný progresivismus představuje falešnou metafyziku. Na základě této falešné metafyziky jsou potom interpretované i fakty.

-Podle logiky progresivismu jsme na samotném vrcholu vývoje lidstva k lepšímu. Máme nejlepší politický systém. Naše kultura vzkvétá. Morální hodnoty se také vyvinuly k nejvyšší úrovni (třeba LGBT a pod.).

Jeden pokrokář věří, že žádná velká spiklenecká událost se již nemůže odehrát, protože by to bylo v konfliktu s vývojem lidstva k lepšímu. Druhý pokrokář věří, že se lidstvo vyvíjí k lepšímu, ale v cestě pokroku stojí pár kazisvětů. V našem případě se jedná o pány z deep state.

Kdo silně věří v pokrok, vždy bude interpretovat fakt podle potřeby jeho víry. Kontrafakt prostě nepřipustí, protože odporuje jeho pojetí skutečnosti, kterou v posledku přijímá prostřednictvím falešné víry. Nic nepomůže. I kdyby ředitel CIA udělal tiskovou konferenci, kde by vysvětlil celou událost, stejně by lidé odmítli vše, co odporuje jejich víře.

Problém spočívá v tom, že pokrok ve většině oblastí neexistuje. Vše cykluje kolem lidské přirozenosti. Současný člověk není na vrcholu, ale na samotném dně. Politický systém se tomu přizpůsobí. Fakt nepomůže. 11. září samozřejmě bylo dílem deep state. Nicméně nejde o náhodu, kdy by pár kazisvětů brzdilo vývoj společnosti k lepšímu. Jde o symptom pádu jedné civilizace, která právě končí. Zdrojem je falešná víra lidí. Na víře v pokrok lze snadno záležitost demonstrovat.

VS


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *