Proč jsou nebezpečné ruské dezinformace?

Sdílet

Hlavní média jsou ideově unifikovaná. Výuka ve školství probíhá podle neomarxistických šablon už od mateřských školek. Jde o ideový monolit, který řídí myšlení většiny. Proč vadí strážcům myšlenkové čistoty nějaké dezinformace, které se vyskytují v prostředí málo navštěvovaných webů? Proč ideologové chtějí cenzuru sociálních sítí? Odpověď může být až překvapivě jednoduchá.

Známý konzervativní myslitel Pat Buchanan prohlásil, že komunisté v USA zvítězili. Prý západní svobodný svět vyhrál ekonomicky, ale komunisté zvítězili kulturně. Pat považuje kulturní složku za důležitější. Komunismus podle něj postupně zničí západní civilizaci. Každodenně se setkáváme s ničením západní kultury (cancel cultur). Ale jak se realizuje komunismus přímo v myšlení jednotlivce? Komunismus je materialismus! A materialismus nepřipouští existenci idejí jako idejí.

Jde o velice zajímavý obrat. Komunista vše převádí na hmotu. V prostředí myšlení to má katastrofální důsledky. Podobně jako neviditelný elektrický proud byl popsán jako pohyb elektronů, komunista chce takto popisovat i proud myšlenek. Mělo by se jednat třeba o nějaké memy (kulturní jednotky informace), které žijí vlastním životem. V našem případě komunista pojmenovává ideje jako škodlivé dezinformace. Dezinformace pak působí jako virus nebo silný jed. Stačí jejich malá dávka, aby myšlení onemocnělo, aby ideový svět byl otrávený. Jediným prostředkem jsou bariery. Antivirová opatření. Proto cenzura.

Klasické pojetí hovoří o racionální přesažnosti člověka nad materiálním světem. Lidská duše (zdroj myšlení a svobody) se vztahuje k lidskému mozku podobně, jako řidič k automobilu. Automobil sám nejezdí. Musí mír šoféra. Nicméně automobily mají různou kvalitu. Někdo má mercedes a někdo trabant. Stejně tak je jeden inteligentní a druhý ne. Každopádně je rozhodující sféra přesažná -ideová, duchovní.

Někdo může dezinformovat tvrzením, že existuje kulatý čtverec. Komunista, pokud by souhlasil, že kulatý čtverec neexistuje, by větu zakázal. Nerozlišil by imateriální obsah sdělení a materiální formu sdělení. Podle komunisty totiž hmota zavazuje-determinuje. Není z toho úniku. Musíme zakázat psané a mluvené slovo. Nicméně mezi hmotnou stránkou sdělení a ideovým obsahem je podstatný rozdíl. Větu, že existuje kulatý čtverec, není třeba zakazovat. Čtverce a kruhy existují jako ideje! A tyto ideje jsou neslučitelné! Svobodná -racionální bytost nepotřebuje zákazy pro pravdivou orientaci ve skutečnosti. Proč? Protože člověk není determinován hmotou. To si však komunista nemyslí. Komunista věří, že když budeme řídit materiální stránku informace, člověk se přizpůsobí materiální informační řadě.

S komunisty je velká sranda. Leibniz připodobnil mechanistické pojetí mozku k mlýnu. Všude kolečka, která pohání jedno druhé, ale lidská duše nikde. Podobně to vidí komunista. Dezinformaci bere jako ozubené kolo, které po dopadu do lidského mozku začne ovlivňovat funkci mechanismu. Navíc se komunista považuje za vědce, což je ještě větší sranda. Protože, kdyby myšlení fungovalo jak si představuje komunista, vše by bylo jen věřeno v závislosti na determinaci pohybu ozubených koleček v jednom mechanismu. Pád na dno se blíží. Západ mele z posledního. Není to však díky dezinformacím, ale díky komunistické blbosti.

V.S.


Sdílet

4 Replies to “Proč jsou nebezpečné ruské dezinformace?

  1. Článek je možné zařadit mezi DĚSinformace. Ne není to překlep. Pouze článek mě bude děsit ještě dlouhé noci. Řeší starý filosofický spor mezi světem idejí a světem ve kterém musíme jíst, pít, bydlet, oblékat se a spotřebovávat další hmotné věci. Autor V.S. kritizuje komunisty za to, že absolutizují materiální svět a „…nepřipouští existenci idejí jako idejí.“ Na to musím vznést námitku, že naprostá většina komunistů neřeší filosofický spor mezi materialisty a idealisty. Nečte Platona, nezajímá se o spor o univerzálie (realismus a nominalismus), nestudují do hloubky vývoj poznání od Kanta, přes Huma, Hegela, fenomenologii až po moderní dialektiku rozebranou Černíkem, Víceníkem, Farkašovou. Samozřejmě, že mezi komunisty je řada teoretiků, kteří se zabývají filozofií, jejím hlavním předmětem vztahu hmoty a vědomí. Studují dějiny filosofie, protože jsou klíčem k rozvíjení pochopení současného bytí a jeho poznání. Autor nejspíš nezná Materialismus a empiriokriticismus v které je rozebíraná vztah společenského bytí a společenského vědomí, kdy tyto entity existují v protikladě a současně ve vzájemné jednotě, kdy se společenské vědomí a společenské bytí navzájem podmiňují, zprostředkovávají a reprodukuji. Přitom není možné je ztotožňovat. Společenské vědomí nerovná se společenskému bytí. Jejich vzájemné zprostředkování je složité a to zapříčiňuje, že existují chvíle, kdy společenské vědomí předchází společenské bytí, nebo naopak silně zaostává. Opakuji nejsou navzájem totožné. K samotné existenci hmoty a jejího odrazu ve vědomí. Moderní marxistická filosofie pracuje s významným prvkem to je s informací, která je nedělitelnou součástí hmoty, přičemž sama je nehmotná. A tady kreacionisté nacházejí silnou stránku svých názorů. Dříve, než vznikl automobil, musel ho někdo navrhnout, to je vytvořit ideu. S tímto nemá žádný marxistický filosof (dle autora komunista) žádný problém. Co však autor V.S. řekne na to, že konstruktéři automobilu si museli osvojit řadu fyzikálních a chemických zákonů, která pak použili při tvorbě technických výkresů. Následně zhotovovali prototypy dílců a celého auta, u kterých pak měřily, ověřovali jejich kvalitu, funkčnost, odolnost, kompaktnost mezi sebou atd. Navíc vycházeli z více jak stoleté zkušenosti výroby automobilů. Nejdříve si osvojili skutečnost – materii, kterou proměnily v učebnice – ideje, aby je následně získané informace použily ve výkresu a pak vložili do hmoty kovu, plastu, kůže, skla atd.
    Doporučení autorovi. Pište drahý příteli, ale než něco napíšete, nejdříve se s tím seznamte. Něco si nastudujte. Článek je děs. Žádná informace, pouze antikomunistický postoj. Když už jsme u termínu postoj, dle teorie má mít racionální, emocionální a činnostní stránku. Autor už zvládnul dvě. Ještě je potřebné, aby dotáhnul do slušné úrovně tu racionální stránku. K tomu mu přeji hodně úspěchů.

  2. nesmysl, kdyby byl komunista materialista musel by se orientovat na hmatatelnych faktech, to si vubec nemuze dovolit, i posledni pitomec by pak pochopil ze slibovane zarne zitrky, ktere jsou ostatne konstatntne vzdalene min. 50 let, jsou proste Chimera. Vzhledem k tomu ze takove virtualni nesmysly pejzata mafie implantovala i do penezniho systemu ( coz neni nic jineho nezli penezokazectvi), zhroutily se jejich vzdusne zamky nejprve v byvalem warsavskem bloku a ted se hrouti i vsude na Zapade protoze volny trh a kapitalismus prestal 1913 existovat. Marxismus a komunismus jsou pouze novodobe nabozenstvi pro idioty, od vsech dosavadnich nabozenstvi se vubec nelisi, na tom neni nic materialistickeho. Proto to pujde paradne do kytek.

  3. Článek je koncentrátem blbosti, primitivního antikomunismu a vlhkých snů autora. Jakoby autor byl absolventem Aspen institutu nebo FF UK.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *