Ukrajinská vláda prohlásila americkou korporaci Mondelez za sponzora války. Podniká totiž dál v Rusku. Embarga platí pouze pro kolonie typu „Česko“

Sdílet

Ukrajinská vláda prohlásila obří americkou potravinářskou korporaci Mondelez za „sponzora války“. Mondeléz totiž nadále podniká a vyrábí v Rusku, kde vlastní 3 výrobní podniky. Firma v Rusku loni zvýšila zisk o 303% a obrat dosáhl 1 miliardy amerických dolarů (nárůst o 38%) a na daních odvedla v Rusku 61 mil. dolarů. Mondelez je vlastníkem značek čokoláda Milka, sušenky Oreo, čokolády Toblerone, Mozart Kugels a mnoha dalších. V ČR vlastní bývalou značku Opavia, která je postupně likvidována a nahrazována globálními značkami Oreo a také globální „recepturou“. Firma je v Česku také podporovatelem LGBT++ agendy.

Jak vidno, protiruské sankce platí pouze pro kolonie typu „Česko“, americké firmy si podnikají v Rusku vesele dál. Ukrajinská vláda P. Fialy a suita jeho nohsledů tomu ještě tleská. USA sice vedou proti Rusku skrytou válku, ale jejich korporace v Rusku dál podnikají. Stejně divné je, že je tam Rusko trpí. Velmi divná válka, nebo se pletu?!


Sdílet

One Reply to “Ukrajinská vláda prohlásila americkou korporaci Mondelez za sponzora války. Podniká totiž dál v Rusku. Embarga platí pouze pro kolonie typu „Česko“”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *