Čína and Company vysává dlužníky přes vnucené dluhy. Od koho se to Čína naučila a kdo Čínu skutečně řídí? Jaká je paralera se současnou situací v ČR?

Sdílet

V posledních měsících došlo v několika zemích světa k prudkému zhoršení ekonomické situace, masové chudobě a často i hladomorům. Namátkou Srí Lanka, Pákistán, Laos, Zambie, Mongolsko.

Příčina je vždy stejné, neschopnost splácet zahraniční dluhy Číně a zahraničním věřitelům, kteří s Čínou spolupracují. Scénář je všude stejný. Zkorumpované vlády si naberou milionové půjčky a nas tavbu často nesmyslných infrastrukturních projektů. Vše je obvykle doprovázano obrovskou korupcí, kdy Čína a její partneři uplatí místní vládu, aby jí nabízené půjčky přijala. Následuje stavba projektů ze strany čínských firem, které si dovezou veškerý materiál a pracovní sílu, místní firmy a lidé se na tom nijak nepodílejí. Projekty jsou často nesmyslné a nekvalitně provedené, přesto zkorumpovanou vládou schálené a přejaté.. Za všechny třeba rychlo vlak v Laosu a elektrárny v Zambii, kde část roku je nedostatek vody. Pak z nich obvykle nemá vláda žádný výnos a není tedy schopna dluhy Číně and Company splácet. Čína and Company pak odmítne jednat o restrukturalizacích dluhů a výsledkem je ekonomický a politický rozvrat a prudká chudoba a hlad a následně často státní bankrot a uplný hospodářský rozvrat.

Taková politika přitom k Číně nikdy nepatřila a je jí historicky cizí. Je tedy otázkou, kde se točínské komunistické vedení naučilo a kdo jsou ti čínstí partneři. Ovládaní jiných zemí pomocí dluhu patří ke staletým praktikám jisté menšiny, Píše se o tom již ve starém zákoně. (Pasáže o půjčování na dluh a vládě nad všemi národy). Kdo jsou ti partněři Číny? Ne, není to Putin, Rusko se naopak občas snaží hladomor v Africe a v Asii řešit (Viz Srí Lanka). Většinou se jedná o tzv. finanční trhy“, za tím euphemismem si představte například velké finanční rodiny Rothschilds, Baruch, Goldsmith atd. Řada z nich pracuje jako poradci čínské vlády. Slouží oni Číne, nebo Čína jim? Odpověd zná každý moudrý člověk.

A jsme zase domě, chtělo by se napsat!

Bohužel ono se to samé děje i v ČR. Země je současným vládním ansámblem prudce zadlužována, jsou objednávány nesmyslné zbrojní systémy za nesmyslné a mnohonásobně předražené částky od „spojenců“ (především USA, Izrael, Francie atd.). Financuje se cizí válka na Ukrajině. Do země jsou lákány stovky tisíc ekonomických imigrantů (Ukrajina, Afrika, Vietnam, Afganistán atd.) Čeká naši zemi stejný osud? Globální finanční oligarchie takový plán má, jejich nápady na redukci populace přece nikam nezmizely a hladomor vyvolaný státním bankrotem se k tomu jako nástroj hodí. Personální obsazení současné vlády navíc ukazuje, mnoha jejím členům není výše uvedená elitářská samonadřazenost vůbec cizí.

Mike Donák, Texas, USA


Sdílet

One Reply to “Čína and Company vysává dlužníky přes vnucené dluhy. Od koho se to Čína naučila a kdo Čínu skutečně řídí? Jaká je paralera se současnou situací v ČR?”

  1. Cina se to naucila od IMF a USA, je to dlouholeta praxe.
    Dobre popsano v knize John Perkins: Confessions of an Economic Hit Man

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *