Vláda P. Fialy bude nakupovat kulomety za 4 násobek obvyklé ceny. Rada liberálně demokratickým politikům: „naučte se nakupovat na internetu, nebo přestaňte krást…“!

Sdílet

Ministerstvo obrany vedené bankovní úřednicí J. Černochovou (ODS) plánuje nakoupit 950 kulometů od belgické zbrojovky MINIMI za 1,464 mld. Kč. To je 1,541 mil Kč za kus. Za poslední rok došlo k záhadnému zadržení o několik stovek milionů korun. Podle pí. Černochové je to prý kvůli sadě čistění a dalšího příslušenství. V mediích se objevila série investigativních článků o předraženém nákupu a možné korupci. Podle političky ODS jsou to prý lži.

Podívejme se tedy kolik takový kulomet stojí, kdyby si ho chtěl koupit soukromník. Zde v USA to je v některých státech (třeba tady v Texasu) možné, takže máme i docela přesné cenové srovnání.

V Evropě se bohužel podobné zbraně prodávat v obchodech fyzickým osobám nesmí, tak si musíme pomoci příkladem odsud z Ameriky.

Základním kulometem ve výzbroji americké armády a námořní pěchoty je kulomet M240 v nejrůznějších modifikacích a je to zhruba ekvivalent evropských kulometů ze zemí NATO. Kdo sloužil ve zdejší armádě, tak tuhle zbraň dobře zná. Ten se dá v novějších modifikacích na internetu, nebo v obchodě koupit za cenu zhruba 14,700 USD. Velmi kvalitní optika pak za cenu kolem 3000 USD. Sada čištění a 6 zásobníků na 100 ran za 500 USD.

Máme tedy podobnou zbraň včetně veškerého vybavení, které ministryně požadovala a to vše za cenu 18200 USD – to je podle aktuálních kurzu asi 400 tis Kč za jeden kus bez započtení případné množstevní slevy. Ministerstvo nakupuje tedy kulomety „pouze“ 4 krát dráž!!!! A to dokonce při množství skoro 1000 ks?! Jedná se snad o nějakou přirážku za odběr velkého množství?!

To vše v době, kdy se snižují Čechům penze, aby bylo možno posílat peníze na Ukrajinu, kde se bojuje za americko-židovské zájmy.

Ono celé to výběrové řízení působí podivně, přihlásí se 3 firmy a nabídku nakonec podá pouze jedna z nich. Vše dělá dojem předem domluveného tendru-divadla, kdy se ostatní firmy tendru účastní pouze jako předem domluvené křoví.

Proto rada liberálně demokratickým politikům. „Buď se naučte nekupovat na internetu, nebo přestaňte lhát a krást“!

Jenže chtít to druhé po liberálně demokratických politicích je asi absurdum. Vždyť jejich důvod vstupu do politiky je právě snad o finanční obohacení na úkor státu/obce/kraje (čest výjimkám). navíc musí plnit příkazy svých koloniálních pánů ze zahraničí a ti o jejich hamižnosti dobře ví a mají jí zdokumentovanou. Takový politik už nemůže přestat páchat hanebnosti pro zahraničního pána, protože ten by ho nechal za ty jeho lži, zlodějny a úchylnosti zavřít místní justicí.

Nedělejte si iluze, že tady v USA je to lepší. tady se nedávno podobné kulomety nakoupily za za podobně nesmyslnou cenu. Až vám bude nějaký americký politik/úředník kázat o korupci, tak se podívejte na film Pentagon wars (ke shlédnutí zde) a uvidíte, jak je to s korupcí v americké armádě.

Soldier of Fortune, Texas, USA

poznámka redakce: Pokud bude chtít ministerstvo obrany, či pí. Černochová reagovat, rádi reakci zveřejníme. My se jiných názorů nebojíme


Sdílet

2 Replies to “Vláda P. Fialy bude nakupovat kulomety za 4 násobek obvyklé ceny. Rada liberálně demokratickým politikům: „naučte se nakupovat na internetu, nebo přestaňte krást…“!

  1. Mám div ne dejá vu, že takovéto velké předražování zakázek dělaly i další vlády, ať už Nečasova nebo Topolánkova, mám-li zůstat u té určité strany. Nedá se říct, že by u jiných vládních stran to bylo nějak pronikavě lepší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *