Ruský tanker zastaví kousek od evropských břehů, ropa se přečerpá a už je z ní „americká“ a prodá se za vysokou cenu. Fiala a jeho pomocníci to ví a chtějí nechat vydělat své soukmenovce?

Sdílet

Už i západní oficiální tisk otevřeně přiznává, že výkřiky evropských politiků o konci dodávek ruské ropy a plynu do Evropy, nemají s realitou nic společného. Agentura Bloomberg píše otevřeně, že ruská ropa se na moři přečerpá do jiného tankeru a s vysokou přirážkou se prodá jako „americká“ ropa. Nekdy je to ještě jednodušší, na moři se jen vymění lodní doklady ke zboží

Obětí téhle hanebné hry jsou evropští spotřebitelé a podnikatelé, kteří musí platit enormní náklady na energie. Vydělává na tom hrstka obchodníků a miliardářů a řada zaprodaných evropských liberálně demokratických politiků, kteří to kryjí.

Obětí téhle špinavé hry je i Česko a jeho obyvatelé. Je tedy otázkou, zda o tom P. Fiala a jeho tlupa (vláda a nejbližší spolupracovníci) ví a pokud ano, proč to pomáhají krýt a vědomě o tom lžou veřejnosti?

Českou energetickou politiku zastřešují 2 vládní „zmocněnci“. Jeden pro energetiku – jistý V. Bartuška. Do funkce ho dosadil A. Vondra a on tam „záhadně“ zůstal i za Babiše a pokračuje dál i za Fialy. Bartuška nemá žádné odborné předpoklady takovou funkci vykonávat a je tedy s podivem, proč je v tak důležité židli držen. Ve své podstatě je to komediální goj, který má ty správné názory. Problematice energetiky rozumí asi „jako koza petrželi“. Dalším zmocněncem vlády je T. Pojar, bývalý ředitel z globalistické neziskovky Člověk v tísni a velvyslanec v Izraeli, který byl najednou prohlášen za „experta na bezpečnost a zahraniční politiku“. Pojar pochází z prominentní židovské rodiny a velvyslancem v Izraeli byl i jeho otec Miloš Pojar. Minimálně Pojar a Bartuška musí o skutečném stavu věci vědět. musí vědět, že se Čechům draze předpokládá ruský plyn a ropa. Přesto o věci lžou a napomáhají vědomé likvidaci země, kde žijí. Je na místě otázka proč?

Jde jim o podporu židovského vedení Ukrajiny, které z významně části financuje i Fialova vláda právě na úkor českého obyvatelstva? Divné by to nebylo, vždyť i P. Fiala má sám židovské předky a židé vždy preferují svojí vlastní komunitu na úkor hostitelské země. Česká veřejnost by se asi divila, kdy zjistila, že předražený „americký“ plyn je vlastně ruský a oni tím financují válku za židovské zájmy na Ukrajině. Ona by byla i zajímavá diskuze na téma, kdo jsou ti překupníci, kteří tu ruskou ropu přeprodávají za vysoké ceny do Evropy. To by se lidé asi divili.

Nebo jsou české politické „elity“ jen loutky, které raději nemají vlastní názor a jen vyslovují předepsané formule, které jim diktují zahraniční páni?

Bohužel nevidím žádnou veřejnou diskuzi na tohle téma, kterou by česká opozice doma ve staré vlasti vedla. Přitom jde o existenci českého národa.

Joe Nowak, Chicago, USA

článek nemusí vyjadřovat názor redakce


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *