Izraelské firmy si vybraly všechny peníze těsně před krachem velké americké banky. Měli jejich majitelé důvěrné informace od „americké“ vlády?

Sdílet

V minulých týdnech v USA zkrachovala Silicon Valley Bank a její krach vyvolal velké otřesy ve finančním světě. Krachlo několik dalších bank a akcie těch ostatních prudce poklesly. Tohle ví z oficiálního tisku každý. Málokdo ale ví, že si izraelské firmy vybraly všechny peníze ze Silicon Valley Bank těsně před tím něž došlo k oznámení o její insolvenci a „runu“ na banku (vkladatelé si chtěli najednou vybrat všechny vklady). Tady v Izraeli se tím dokonce někteří z nich chlubí.

To pochopitelně u nežidovských vkladatelů a klientů banky vyvolává mnohé otázky. Věděli izraelští podnikatelé a spekulanti o krachu této banky od „americké“ vlády předem? Mnoho tomu nasvědčuje! Pak to ale znamená, že měli k dispozici tajné informace a otázkou je, kdo jim je poskytl?! Byla to nějaká „vzájemná výpomoc“ v rámci vyvoleného národa? Nebo z toho konkrétní osoby měly dokonce finanční zisk?

Tamější vláda sice zkrachovalou banku rychle převzala, ale pochybnosti zůstávají. Jedna věc je jistá, že kvůli tomu nedojde k žádnému vyšetřování. Češi s tímhle dvojím metrem mají také mnoho zkušeností, že?!

Itzak, Izrael pro českou věc


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *