Děkana Ševčíka vyhazují z VŠE za jeho politické názory. Žádný z havlistických disidentů se ho nezastal. Šlo jim v roce 1989 o svobodu nebo o získání moci pro jejich zahraniční mecenáše a novou totalitu pod jejich vedením?

Sdílet

Kauza doc. Ševčíka z VŠE je dostatečně známá. Rektor Dvořák ho chce vyhodit z místa děkana (a pravděpodobně i z celé VŠE) za jeho politické názory prezentované mimo půdu jeho VŠ. Ševčíka se zastala celá řada svobodomyslných lidí a je potěšující vidět mezi nimi nejenom představitele opozice, ale třeba i bývalé významné členy ČSSD jako Paroubek, či Hašek a někteří umělci jako I. Csáková. O tom bylo již napsáno dost. Podporu mu masově vyjádřila i česká veřejnost.

To, že se ho nezastal žádný politik z vládních stran, překvapivé není. Vždyť jsou to oni, kdo tu zavádí po Babišovi liberálně demokratickou totalitu. Všichni se sice ohánějí demokracii a svobodou, ale v jejich stranách už není nikdo, kdo by to myslel s demokracií a svobodou vážně. Nové kádry jako Pekarová, Jurečka, Fiala, Decroix, Rakušan, Zdechovský atd. jsou mentalitou koloniální úředníci a sluhové, kteří český národ nenávidí a necítí k němu žádnou empatii. Stejně tak nenávidí svobodu a ze všeho nejvíc jim vadí svoboda slova.

Co je ale vysloveně pobuřující, že se Ševčíka nezastal žádný z bývalých disidentů z řad vládnoucího establishmentu. Proč mlčí lidé jako Daniel Kroupa (sám VŠ učitel), Alexandr Vondra, Marek Benda. P. Pithart a další?! Kde je Jaroslav Hutka, proč neskládá protestní songy? Nerozčilovali se snad, když před rokem 1989 dělali to samé komunisté? Najednou jim to nevadí? Divné, že?!

Musíme si klást otázku, o co jim ve skutečnosti v roce 1989 při převratu šlo?! Svoboda a demokracie to určitě nebyla. Šlo jim o získání moci a majetku pro jejich zahraniční mecenáše a novou totalitu pod jejich vedením?! Česká veřejnost by to měla vzít na vědomí a jejich jména si dobře pamatovat. I tady v české komunitě v USA se říká, „na každou svini se někde vaří voda“.

Nedělejte si ale velké iluze ani o „parlamentní opozici“. Pokud vím, tak z poslanců Babišova ANO se Ševčíka veřejně nezastal nikdo a nezastalo se tak ani ze strany většiny poslanců SPD! S výjimkou poslanců Foldyny a Kobzy… To není radostné zjištění!

Mike Donák, Texas, USA


Sdílet

4 Replies to “Děkana Ševčíka vyhazují z VŠE za jeho politické názory. Žádný z havlistických disidentů se ho nezastal. Šlo jim v roce 1989 o svobodu nebo o získání moci pro jejich zahraniční mecenáše a novou totalitu pod jejich vedením?

  1. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Tento článek uhodil hřebíček přesně na hlavičku , těm tzv. disidentům nešlo o nic jiného, než nás dostat do područí USA. První, koho se zde měli přece zastat, byl přece Popelka, kterého nedávno odsoudili na 6 měsíců s odkladem na 18 měsíců, všichni ti podělaní disidenti, co si z toho udělali ryto jako Bašta, ani nezvedli hlas na jeho podporu.

  2. protoze je to totez, Chatra77 byla bolseviky prolezla, i Venca Flaska byl komous nez mu nabilili vestu (Ruml). V dobe kdy se z deliria vynoril, publikovaly emigracni noviny Narodni politika rocenku CIA se seznamy clenu ceskych komousu, tam se bombometcik primo vyjimal.

  3. Vždycky jsem tvdil, že Havel prodal amerikánům ČSR žza pár beden chlastu a tuzexové konto. Tak co po nich můžete chtít, je to banda prospěchářů s lokajskými sklony k cizině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *