Je generál Pavel jako generál Franco?

Sdílet

Když je nějaké zemi nejhůř, lidé začnou volat po silné osobnosti. Tato osobnost má vnést řád a má zachránit obyvatele před válečným běsněním. Do této role si situuje generál Pavel. Může zachránit naši zem před válečnými hrůzami, jako to svého času udělal generál Franco ve Španělsku?

Už na začátku se rýsuje vážný problém. Franco byl fašista, zatímco Pavel je komunista. Reprezentují zcela jiné politické koncepce. Zatímco fašismus je minimálně ideologický, komunismus představuje ryze ideologickou doktrínu. Fašista má jen jeden zájem, které spočívá v blahu vlasti. Komunista chce zrušit vlast a vybudovat nový svět bez hranic. Fašista chce silný stát, komunista chce stát nahradit universální beztřídní společností (bez ras, bez pohlaví, bez ekonomických tříd a pod.).

Lze věřit Pavlovi jeho hru na fašouna? Co by dělal na jeho místě Franco? Jak by obnovil řád? Franco by pravděpodobně uzavřel hranice a úplně odstřihl imigraci. Lze předpokládat, že by Franco zrušil parlament v dnešní podobě. Poslance by označil za profesionální podvodníky a nahradil je odborníky. Franco by zařídil, aby z jeho země okamžitě zmizely drogy, mafie a tajné společnosti. Jistě by Franco uzavřel dnešní humanitní vysoké školy, které jsou zdrojem neomarxistického chaosu. Má něco z toho v plánu generál Pavel?

Franco se do historie zapsal některými veledobrými skutky. Vytrhl Španělsko z bolševického chaosu. Ale hlavně, uchránil španělský národ před hrůzami Druhé světové války. Jak to udělal? Ano, politicky zastával naprostou suverenitu. Nespolupracoval ani s Hitlerem, ani s Churchillem. Co dělá Pavel? Hodlá vystoupit z Evropské unie? Plánuje znárodnění bank jako výspy zahraniční velmoci? Nezdá se. Fašistická rétorika Pavla je na hony cítit demokratickým populismem. Hraje hru velmocí, přitom jen předstírá zájem o řád a klid.

V neposlední řadě je zde problém, že Pavel je generál bez armády. Pouze stál v čele NATO, což je imperiální síla. Zatímco Franco armádu měl a použil ji. Zbavil Španělsko ideologického sevření bolševiků. Nastolil řád. Opřel se o tradiční instituce jako je církev a král. Nebyl ideolog, rozhodně chránil zemi před velmocenskými zájmy. Proto také získal masivní podporu nacionalistů a vlastenců.

Je pravděpodobné, že Pavel chce fašistickou rétorikou jen získat hlasy voličů. Nejde mu o řád a vlast. Spíš jako kariérista slouží moci, která mu pomůže do čela našeho státu. Tato moc však zakládá chaos a vtahuje nás do války velmocí.

(Na prvním obrázku obnovitel řádu ve Španělsku generál Francisco Franco, na druhém je komunista generál Pavel s neomarxistkou a zastánkyní existence mnoha pohlaví.)

V.S.


Sdílet

3 Replies to “Je generál Pavel jako generál Franco?

  1. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Tenhle článek je propagace zvráceného fašizmu? Když vezmu článek jako celek, autor je drogově závislý, nebo je prostě jen placen za psaní nesmyslů?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *