Fanoušci na tenise vytáhli ruské vlajky a trika a už je vyšetřuje australská policie. Rusofobie je plánovitě zaváděná jako povinný veřejný názor

Sdílet

Bizarní incident se odehrál během zápasu na Australia open mezi tenisty Andrejem Rublevem z Ruska a Novakem Djokovičem ze Srbska. Během zápasu a po něm několik fanoušků (Australanů nikoliv Rusů) vytáhlo ruské vlajky a trička s V. Putinem a jeden později tričko s nápisem Z. Po zápase je zadržela australská policie prý kvůli nevhodným nápisům a zahájila vyšetřování. Není sice jasné na základě jakého paragrafu se tak stalo, protože formálně není Austrálie s Ruskem v nepřátelském stavu, třebaže se připojila k některým protiruským sankcím a formálně v Australii stále panuje svoboda slova a projevu. Ale to nikoho nezajímá, zkrátka Rusko a Rusy mít rád nelze a rusofobie je veřejně povinná dokonce i v Ausrálii, která s Ruskem nikdy neměla žádný konflikt.

Před pár dny se odehrál na turnaji jiný incident. Ukrajinští fanoušci (muži vojenského věku) při zápase ukrajinského tenisty s ruským tenistou Rusa vulgárně uráželi a rozhodčí a pořadatelé tomu nijak nebránili a ukrajinské vlajky také nikomu nevadily.

Liberální demokracie si v ničem nezadají s totalitami 20. století, ke kterým mílovými kroky kráčí. Není divu vždyť za nimi stojí stejní lidé se stejnou historickou motivací a ideologií.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *