Jedna genocida vadí a jiná ne?

Sdílet

Jak zabránit genocidě?

Bohužel stále probíhají genocidy. Válka na Ukrajině má do jisté míry genocidní povahu. Dokonce jsou legální potraty. Zde jistě dochází ke genocidě nenarozených lidských jedinců. Jak z toho ven?

Bývalý místopředseda ústředního výboru KSČM Josef Skála půjde k soudu za popírání masového vraždění, které se odehrálo před 82 lety v Katyni. Tvrdil, že vražda 22 tisíc lidí v Katyni je „nacisty zkonstruovaný příběh“. Trestní zákoník v § 405 Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia znemožňuje pochybování o jakékoli genocidě. Pochyby jsou samozřejmě opakem víry. Tedy musíme věřit v každou genocidu, která se kdy odehrála popřípadě odehrává. Závazné k věření jsou nejvyšší možné odhady obětí dané genocidy, aby nedošlo k popírání. Je však dostatečné podobné znění zákona k odvrácení genocidy?

Nejde o žádnou maličkost. Pojďme na to. Pro kontext dnešní války je důležitá genocida na Ukrajině v letech 1932-1933. Prostřednictvím řízeného hladovění bylo exterminováno až 10 milionů Ukrajinců. Díky znění našeho zákona zde máme stanovený fakt 10 miliónů obětí genocidy. S tímto číslem nelze pohnout směrem dolů, abychom se nedopustili popírání. Ale stačí pouhé konstatování strašlivé události k odvrácení podobných genocid? Jistě ne, musíme ještě vědět, kdo a proč to udělal. Máme zde zhruba tři možná vysvětlení. Zaprvé byla zdrojem genocidy komunistická ideologie. Samostatní zemědělci s pravoslavným náboženským vyznáním byli vyhubeni hladem jako třídní nepřátelé. Zadruhé by se mohlo jednat o motiv náboženský. Jestliže byl hlavním architektem této genocidy Lazar Kaganovič, mohlo by jít o motiv z prostředí talmudského judaismu. Zatřetí by se mohlo jednat o etnickou nenávist. V tomto případě by šlo říct, že za touto genocidou stojí Rusové.

Jaké vysvětlení je pravdivé? Hodíme si korunou? Absolutně ne! V tomto musíme být velice opatrní. ZPÁCHÁNÍ GENOCIDY VYVOLÁVÁ NEJVĚTŠÍ NENÁVIST A JE PŘEDPOKLADEM DALŠÍ GENOCIDY! Mnoho dnešních Ukrajinců asi věří, že pachatelem holodomoru byli etničtí Rusové. Díky tomu na Ukrajině panuje silná protiruská nenávist. Co kdyby Ukrajinci věřili, že pachatelem je Žid? Začaly by pogromy? Abychom byli úspěšní v boji s možnou genocidou, je nejdůležitější, abychom eliminovali interpretace, které přisuzují vinu za spáchání genocidy KOLEKTIVU. Je nutné, aby byly přípustné pouze interpretace, které kriticky zkoumají JEDNÁNÍ jednotlivců, nebo PRINCIPY ideologie nebo náboženství!

I když se mnozí budou divit, na pozadí dnešní válečné genocidy na Ukrajině může být i další známá genocida. V případě exterminace židů v průběhu II. sv. války musíme závazně věřit, že v plynových komorách zahynulo 6 miliónů lidí. Kdo je v tomto případě pachatel? Ano, němečtí nacisté. Nicméně extrémní levice Německý nacionální socialismus interpretuje prostřednictvím “ kritické metody“ jako autentický projev bílého muže. Bílý muž, křesťan, který není sexuálně deviantní, takto může za všechna zla světa, židovský holokaust nevyjímaje. A jsme u toho. Nepředstavuje dnešní Ruská federace stát, který nelikviduje identitu bílého křesťanského muže? Nejsou ukrajinští vojáci taktéž prototypem pachatele genocidy? Jestliže to takto západní společnost po extrémně levicovém namasírování vnímá, pak se nelze divit podpoře války. Čím víc Rusů a Ukrajinců zemře, tím pro extrémní levici lépe! I když to extrémní levice neříká nahlas, tato nenávist by mohla být zdrojem odporu k ukončení vraždění.

Židovská genocida v průběhu války by mohla být poučná i v další věci. Je jisté, že kdyby německá veřejnost byla o holokaustu informovaná, Hitler by ztratil podporu. Stejně jako předtím Němci po zveřejnění eugenických programů zastavili zabíjení postižených nenarozených dětí a dospělých. Proč Západ Němce neinformoval? V evropských podmínkách nebylo možné masovou vraždu dokonale utajit. Co dělaly zpravodajské služby? Proč hlavní media na západě o holocaustu neinformovala? Na obzoru se nám rýsuje spolupachatel. Západ měl Němce informovat. Navíc měly spojenecké bomby dopadat na příjezdové komunikace do koncentračních táborů a samotné plynové komory. Proč místo toho Spojenci bombardovaly civilní čtvrtě německých měst?

Kdyby se dnes zaměřily orgány činné v trestním řízení na hlavní media a špičkové politiky, udělaly by ve věci mnohem lépe, než když stíhají Skálu nebo nějaké pochybující jedince. Vypadá to, že rozsah umírání na Ukrajině zůstává veřejnosti díky politikům a hlavním mediím utajen. Jestliže na jednoho zabitého ruského vojáka připadá sedm ukrajinských, máme co do činění s genocidou, která je utajena (veřejně popírána). Lze předpokládat, že západní veřejnost není zcela pohlcena nenávistí na smrt. Kdyby byly k dispozici informace, asi by vyrostl silný tlak na zastavení války. Opakuje se to, co známe z předchozího světového konfliktu. O vraždách nenarozených ani není třeba hovořit. Díky tomu, že se kriticky neanalyzuje genocidní komunistická ideologie, stále převládá přesvědčení, že lidský život začíná až průchodem lidského jedince skrze porodní cesty matky. V Číně a na Západě je takto vnímaný nenarozený člověk jako třídní nepřítel.

Hřbitov ukrajinských vojáků

V.S.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *