Americké lodě schválně nechtějí vyložit zkapalněný plyn v Evropě. čekají na další zvýšení cen. Tohle dělá Evropanům „spojenec“, který je zatáhl do sankcí proti Rusku a ekonomické katastrofy

Sdílet

Podle oficiálního tisku stojí před evropskými přístavy více než 30 obřích tankerů se zkapalněným plynem a odmítají ho vyložit. Důvodem je, že čekají na nárůst cen plynu a tak chtějí vygenerovat vyšší zisk na úkor nebohých Evropanů jejichž vazalské vlády se odstřihly sankcemi ( a s pomocí podivného výbuchu pod ropovodem Nord Stream 1) od levného ruského plynu. V létě ceny na burze atakovaly 346 EUR za megawatt hodinu, nyní jsou na úrovni kolem 12O EUR za megawatt hodinu. To připadá americkým dovozcům plynu málo, proto se snaží čekáním na rejdách vyvolat umělé zvýšení cen a tak maximalizovat své zisky.

V létě totiž poklesla cena plynu z desetinásobků loňských cen pouze na 4 násobek a to se zdá americkým a katarským firmám málo.

Jak vidíte evropští „spojenci“ USA, ale i Katar a Saudská Arábie „neznají bratra“ a odmítají evropským ekonomikám byt je trochu ulevit levnější cenou plynu. Že evropské ekonomiky zkolabují kvůli nesmyslným protiruským sankcím? To je ani trochu nezajímá.

S těmito přáteli vlastně ani nepotřebujeme nepřátele.

Co z toho plyne pro Čechy? Musí se urychleně zbavit „proti národních elit“, odpoutat se z koloniálního postavení vůči Západu (USA) a znovu nastolit normální přátelské vztahy s Ruskem. Pak může dojít k obnově národní ekonomiky a prosperity země.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *