Pošle své syny bojovat na Ukrajinu premiér Fiala, nebo jeho poradce Pojar a jim podobní. nebo půjdou bojovat sami? Ne, oni tam chystají poslat muže a syny obyčejných Čechů a pak se jim budou posmívat, jak „bojovali a umírali za západní hodnoty“

Sdílet

P. Fiala hned od začátku ukrajinské krize vyhlásil, že „jsme ve válce“ a česká ekonomika a společnost tomu byla podřízena. Masové dodávky zbraní, materiálu a další pomoci zcela zdarma židovské vládě do Kyjeva. Lákání statisíců „dávkových turistů“ z Ukrajiny (oficiálně váleční uprchlici) a vyhlášení sebepoškozujících sankcí na vlastní zemi uvedly Česko do hluboké ekonomicko-společenské krize. Vedle toho je česká společnost od začátku krize soustavně připravována na přímé zapojení do tamějšího konfliktu. Na Ukrajině již české jednotky operují, ale zatím oficiálně pouze jako „dobrovolníci“. Ruská armáda je zesměšňována jako naprosto neschopná (sice obsadila v malým kontingentem asi 1/5 Ukrajiny), cílem je připravit naivní konzumenty oficiálních medií na mobilizaci a následné válečné tažení. V zemi je oficiálně zaváděna cenzura (pod záminkou boje proti „dezinformacím“). V posledních týdne se začalo mluvit již otevřeně o „změně mobilizačních zákonů a plánů“.

To vše je předzvěst vyhlášení mobilizace pod praporem „pomoci Ukrajině a solidarity se západními spojenci“ v rámci ruského tažení. Výsledkem bude vyslání jednotek českých odvedenců na Ukrajinu, kde budou potravou pro ruská děla.

Každý Čech si již dnes musí položit otázku. Bude se ho mobilizace týkat a jak se k ní postaví? Mobilizace bude vyhlášena pro muže ve věku 18-60 let, ale ze začátku budou odvedeny pouze některé ročníky a také ne všichni z těch ročníků. Existují lidé, kteří budou z mobilizace vyjmuti. Částečně se bude jednat o specialisty nutné pro chod klíčové infrastruktury a pak příslušníky režimu a jejich děti.

Věří snad někdo, že syn P. Fialy narukuje na ukrajinskou frontu? Nebo narukuje jeho klíčový poradce pro zahraniční otázky a bezpečnost T. Pojar, nebo jeho děti? Nebo manžel M. Pekarové? Dokonce budou celé etnické skupiny, kterých se mobilizace týkat nebude přesně podle vzoru Ukrajiny.

Jak se k mobilizaci postavíte? Podřídíte se a půjdete na sebevražednou misi, i když jste proti válce na Ukrajině a za židovského prezidenta a oligarchy válčit nechcete? Nebo se postavíte na odpor? Ten může být pasivní. Prostě odmítnete se dostavit do shromažďovacího střediska (hodíte se marod, schováte se na venkově, utečete do sousední země atd.), nebo aktivní, že se prostě proti teroru režimu, který vás bude chtít poslat na smrt, postavíte se zbraní v ruce. To není nereálná varianta, česká armáda čítá pár tisíců mužů (ta bude válčit na Ukrajině jako první) a policie jen asi 60tis aktivních policistů. Ty dokáže zahnat z vaší čtvrti, nebo městečka/vesnice malá ozbrojená jednotka mužů se zakrytými tvářemi. Oni nebudou riskovat střet a zranění/smrt kvůli režimu, který i je a jejich rodiny uvrhl do ekonomické chudoby.

Z historie známe úspěšné případy odporu proti nařízené mobilizaci. Nejznámější je odpor branců tady v USA proti válce ve Vietnamu. Ani oni neviděli důvod, proč jít válčit proti Vietnamcům, kteří jim osobně nic neudělali. Výsledkem byla vlna často násilných demonstrací po celých Státech a veřejné pálení povolávacích rozkazů, mnoho mladých mužů uteklo dočasně do Kanady a Mexika (to se málo ví) a sloužit jednoduše nešli.

Apeluji hlavně na vás české dívky, ženy, sestry a matky. Podpořte vaše muže, ať odmítnout jí bojovat do cizí země za cizí zájmy. Ať si tam jdou pánové Fiala, Pojar, Stern a další váleční horlivci bojovat sami, je to jejich válka, ne nás Čechů.

Povinností Čechů je bránit vlastní rodiny, obce, národ a zemi. Nic víc, ani nic míň!

Mike Donák, Texas, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *