Omámený ovčan se po volbách diví, že slibované příspěvky na děti nedostane. Peníze jsou jen pro Ukrajince a na nákup izraelských a amerických zbraní

Sdílet

Do mailu dorazilo několik mailů od rodiny a kamarádů doma v ČR, kteří mě upozornili, že vládou slibované příspěvky na děti a zastrojování energií pro domácnosti se nakonec asi konat nebude. P. Fiala a jeho vláda sice slíbili na každé dítě jednorázový příspěvek 5000 kč, ale najednou žadatelé dostávají smsky a maily, že se žádost prodlužuje a zatím nic nedostanou. Bylo jim slíbeno snížení cen energií, ale najednou ministr průmyslu Sikela den po volbách oznamuje, že to tak nebude. Tak by se dalo pokračovat asi hodiny. „Slibem nezarmoutíš“, říkala moje matka.

Mě to nepřekvapuje, podle starého přísloví, „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Ptáček uvěřil a zatím se nevzbouřil, je po volbách a tak lze na sliby zapomenout. „Lhát gojům je přece ok“, jak se říká tady v Chicagu kolem West Rogers Park.

Jak z toho ven? Češi budou muset nahlédnout, kdo jim ve skutečnosti vládne. Proč peníze (z jejich práce a daní) musí být vydány na izraelské zastaralé zbraně (30 let staré drony v ceně 100 mil UDS, které mají reálně cenu tak jednu setinu zaplacené sumy), či na podporu židovského prezidenta a oligarchů na Ukrajině (třeba tím, že jim bude darovat zbraně, peníze a živit jejich lidi na vlastní náklady).

Nákup zastaralých izraelských dronů za 100 krát předraženou cenu je podle současného režimu zcela v pořádku

Budou se muset začít ptát, čí zájmy hájí P. Fiala a jeho poradci jako třeba bývalý velvyslanec v Izraeli T. Pojar? České zájmy nikdy nehájili a moudrý čtenář ví, že nikdy hájit nezačnou.

Joe Nowak, Chicago, USA

článek nemusí vyjadřovat názor redakce


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *