„Česká“ vláda posílá zdarma na Ukrajinu zbraně za desítky miliard, české zbrojovky ale musí propouštět. Americké a izraelské zbrojovky si mnou ruce

Sdílet

Česká vláda „Ukrajince“ P. Fialy (ODS) se chlubí, že už Ukrajině darovala (nikoliv prodala!) zbraně skoro za 50 miliard korun. To je mimochodem velká část ročního rozpočtu min. obrany! Prý se z ČR zase stane zbrojařská velmoc. To kontrastuje s realitou. České zbrojovky totiž začaly propouštět kvůli enormním cenám za energie, které způsobila Fialova vláda svojí zahraniční politikou, která je zcela podřízená zahraničním zájmům a řízení.

Fialova vláda z principu české firmy nepodporuje. Hlavní zbrojní kontrakty dostanou zahraniční firmy především z USA a Izraele. Přitom kvalita dodávaného materiálu a jeho horentní ceny jsou alarmující. Za připomenutí stojí třeba 3 drony z Izraele, které jsou staré 30 let a už se vůbec nevyrábí, za cenu 100 mil dolarů. Přitom jejich reálná hodnota je tak 1 mil dolarů. Tady si někdo pěkně namastil kapsu, ale s tím má ODS zkušenosti. Duo Topolánek a Dalík by mohlo vyprávět…. Jenže kritizovat se to nesmí, protože Izrael jsou naši věční spojenci….


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *