Velcí dodavatelé plynu Pražská plynárenská a ČEZ mají od majitelů (Praha a stát) zakázáno do voleb zásadně zvedat zálohy za plyn domácnostem. Po volbách se bude zase 5-koalice posmívat voličům, jak jí naletěli

Sdílet

Naše redakce obdržela interní informace od zaměstnanců Pražské plynárenské a firmy ČEZ. Podle nich mají obě firmy zakázáno do voleb na podzim zásadním způsobem zvyšovat zálohy za plyn (a elektřinu). Cílem je nevyděsit voliče před komunálními/krajskými a senátními volbami. Pražskou plynárenskou ovládá koalice z magistrátu Piráti, TOP 09 a Praha sobě (na magistrátu se jí prý říká židle sobě), ČEZ ovládá vládní pětikoalice ODS, TOP09, KDU, Piráti a STAN. Jejich zástupci sice ví, že se volby falšují v jejich prospěch, ale má to zatím (do korespondenční volby) své meze. Přece jen nejde vykládat 2% hlasů za 80%. Proto je potřeba vyděšenou veřejnost uklidnit. Obzvlášť když strašení Putinem už nezabírá a lidé mají Ukrajiny a ukrajinských uprchlíků plné zuby. Tak se přišlo se „zastropováním“, které ale bude znamenat zvýšení cen o nejméně 500%!

Lidé jsou vyděšeni prudce rostoucími cenami potravin a hlavně energií. Většině z nich už dodavatel zvýšil zálohy na plyn nejméně o 100%, jenže díky protičeské politice české vlády je nyní reálná cena plynu nejméně 10 krát vyšší než loni a to znamená, že v zimě (po volbách) lidem přijdou doplatky v řádech desítek – stovek tisíc korun na domácnost. To bude pro mnohé existenční záležitost, protože na to zkrátka nebudou mít a tím se dostanou do exekuce z níž není cesta ven. To ale přirozeně místním politikům nevadí, vždyť jejich zahraniční páni přece řídí zemi především pomocí nesplatitelných dluhů, takže pár milionů nových exekucí je vlastně bezva.


Sdílet

2 Replies to “Velcí dodavatelé plynu Pražská plynárenská a ČEZ mají od majitelů (Praha a stát) zakázáno do voleb zásadně zvedat zálohy za plyn domácnostem. Po volbách se bude zase 5-koalice posmívat voličům, jak jí naletěli

  1. Pruměrnej duchod je prej asi 15000 takže median bude ještě tak o 2000 níž (nenašel jsem že by ho někde uváděli ale jak je někde průměr tak to nikdo nemá).

    Minimální náklady na plyn a elektriku co byly 5000 po „zastropování“ vás vyjdou tak na 22000 za měsíc. A socialka vam neda na nic ani KORUNU! Protože normativní náklady pro Brno jsou 7000 měsičně na všecko včerně nájmu a vody… a vy máte 15000 příjem!
    Takže byste si museli každý měsíc nejméně 5-7000 pujčit, a na jidlo a nájem a léky a ostatní vam nezbude přitom ani koruna!!
    Vlastně ještě víc půjčit, tak 900 je voda na měsíc, že…

    Tzn. zbyva leda odpojit se od všeho protože abyste to zaplatili museli byste dnes už leda svítit jednou 10W LED žárovkou a jednou za den si uvařit čaj na plynu.

    Kdyby to šlo:

    Mimochodem to co sem jde není plyn ale vzduch, dokonce to ani není cítit jako plyn!
    No a nemá cenu na tom vařit, to co sem dělal na nejmenším hořáku chvilku dělám na největším a taděj teda vařím na elektrický plotýnce… to bych u toho plynu při vaření vystál důlek než bych se něčeho dočkal!

    1. Podle vzoru z pratelske a nejmilejsi Ukrainy varte prosim venku na ohnisti .Je to take zdravejsi a usetrite za palivo .Hlavne 2-3 svetry .Lide jsou v Cechii moc zhejckani a radi by zpet do doby Husakovske .Nenenene, to tedy ne vpred a zejtra v sest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *