„Svazáci“ v Národním technickém muzeu v Praze vymysleli nový „státní“ svátek! Výročí úmrtí V. Havla….

Sdílet

V Národním technickém muzeu v Praze na Letné vymyslelo vedení nový „státní“ svátek. V den výročí úmrtí V. Havla 18/12 bude v muzeu pro návštěvníky snížené vstupné. Není zcela jasné, proč se výročí úmrtí V. Havla (jistě významné postavy politiky po roce 1989) bylo dáno na roveň významným dnům spojeným s historií muzea, nebo významným dnů české státnosti. V. Havel neměl k technice žádný vztah, naopak cíleně usiloval o likvidaci technického školství, českého průmyslu a technické vzdělanosti. Jedná se o nějaký výkřik uctívačů kultu V. Havla, nebo je za tím snahu oportunistických snaživců vlísat se do přízně současných vládců a jejich zahraničních sponzorů? Jsem si jist, že v den výročí úmrtí M. Zemana a V. Klause v budoucu se jejich den v muzeu sníženým vstupným oslavovat nebude.

Podobný kult V. Havla si v ničem nezadá s Kim Ir Senem a je velmi směšný. Udivuje mě, že se proti němu rodina V. Havla neozve.


Sdílet

4 Replies to “„Svazáci“ v Národním technickém muzeu v Praze vymysleli nový „státní“ svátek! Výročí úmrtí V. Havla….

  1. Projev lháře Havla z prosince 1989 :Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítel socialismu, že chci obnovit kapitalismus, že jsem ve službách světového imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků. Byly to všechno lži, protože brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň, sám odstoupím z funkce. Pro mně není rozhodující, s jakým slovem jsou sociální jistoty spojované, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismus.
    Za svůj třetí úkol považuj i podporu toho, co vede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, těžce pracujících, příslušníků národních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoli důvodů hůře než ostatní. Žádné potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale nabízeny těm, kteří je nejvíc potřebují.
    Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice víc než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoli jiného. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražovaní? Mnohokráte a jasné tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoli sociálních krizí a podobně. Žádné gigantické zdražovaní nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.
    Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury. Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátám základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prosté jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné: NEJDE TO.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *