Kde skončila ukrajinská pšenice? Hladovějící Afričané jí nedostali. Prodal jí prezident Zielenský svým zahraničním kumpánům, kteří na ní pohádkově vydělají?

Sdílet

To bylo nářku v zahraničích (českých) oficiálních mediích. Rusové prý brání vývozu ukrajinské pšenice a Afrika prý bude kvůli zlému Putinovi hladovět.

Rusko následně umožnilo vývoz pšenice z Ukrajiny (za podmínky, že se loděmi nebudou pašovat západní zbraně na Ukrajinu). garantem se měla být OSN. Jenže jaké bylo překvapení, když ruský zástupce u OSN Vasilij Nebenzja oznámil, že z 34 lodí, které vyvezly pšenici z Ukrajiny, do Libanonu zamířila pouze jedna (do Afriky zatím žádná)! A ta ještě vezla krmnou kukuřici místo slibované pšenice.

Kde většina pšenice z Ukrajiny skutečně skončila? Prodal jí „ukrajinský „prezident Zielenski svým zahraničním kumpánům za nějakou dumpingovou cenu? A oni na ní pak pohádkově vydělají? Vzhledem k jeho původu a minulosti (podivné pohádkové zbohatnutí během prezidentování – jeho osobní majetek se odhaduje na více než miliardu dolarů) by to nebylo nic překvapivého. Tihle lidé s tím okrádáním druhých mají staleté zkušenosti….


Sdílet

One Reply to “Kde skončila ukrajinská pšenice? Hladovějící Afričané jí nedostali. Prodal jí prezident Zielenský svým zahraničním kumpánům, kteří na ní pohádkově vydělají?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *