Židovští oligarchové si začali na Ukrajině navzájem zabavovat majetek

Sdílet

Židovský prezident Ukrajiny a dolarový miliardář V. Zielenski vydal pokyn soudu, který zabavil majetek židovskému oligarchovy s ruským pasem M. Fiedmanovi. Friedman patří mezi nejbohatší oligarchy v Rusku a stejně jako většina židovských oligarchů (Gusinskij, Chodrokovskij, Abramowitch atd) zbohatl na privatizaci sovětského hospodářství. Kdy se tito lidé často i podvody zmocnili obrovského bohatství.

Friedman mimo jiné vlastní Alfa Bank, největší soukromou banku v Rusku a kromě izraelského má je ještě ruské a švýcarské občanství. Zielenski zase pohádkově zbohatl během 3 let svého prezidentování, kdy současně přivedl Ukrajinu na nelichotivý post nejchudší země Evropy.

Friedmanovi byl na Ukrajině zabaven majetek asi ve výši 450 mil. dolarů. Je to paradox, protože jak Friedman, tak Zielenski jsou židovského původu a oba získali majetek velmi podivným způsobem a oba aktivně podporují židovské zájmy po celém světě.

Otázkou tedy je, zda se jedná o nějakou hru pro naivní gojimy, nebo zda je to bitka o majetek, kdy se Zielenski snaží ještě zachránit a získat, co se dá a pak uprchnout ze země do nějakého poklidného exilu. Odpověď na tuhle otázku přinesou nadcházející měsíce.

Joe Nowak, Texas, USA

Článek nemusí vyjadřovat názor redakce

Vzkaz redakce: Rádi zveřejníme i zajímavé příspěvky ve slovenštině. V případě zájmu je posílejte na mail redakce (zavináč) ceskavec.com


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *