Blouznění ministra vnitra Rakušana (STAN) o pracujících uprchlících z Ukrajiny. „Ti lidé tu dříve pracovali načerno a teď se z nich stali „uprchlíci“ a tak najednou pracují legálně“, píše nám majitel stavební a úklidové firmy

Sdílet

Z oficiálních medií slýchám, jak se Ukrajinci skvěle integrují a údajně 50 000 (z ca 400 tisíc) z nich si už našlo práci. Hlasatelem těchto „úspěchů“ je především ministr vnitra Rakušan (STAN). Jak je to ve skutečnosti?

Vlastním středně velkou stavební a úklidovou firmu a Ukrajince zaměstnávám už léta. Část z nich načerno. Já bych je klidně zaměstnal legálně, ale Ukrajinci měli ještě letos v lednu obrovský problém si vyřídit pracovní povolení. (Kupodivu žádný problém nemají Vietnamci a třeba muslimové, bylo to snad barvou pleti?). Proto jsem měl asi 14 lidí z Ukrajiny zaměstnaných načerno. V branži to tak dělá každý. Část tu byla jako turisté na polská víza, zbytek nelegálně.

Najednou přišla ukrajinská krize a oni se stali „váleční uprchlíci“, takže si jen zašli na příslušné místo zlegalizovat pobyt a jsou tu najednou legálně. Část chce pracovat načerno dál (a k tomu pobírat sociální dávky), což já odmítám dělat a tak mi jich zůstalo 12.

Ve skutečnosti se jen ilegálové, co tu dělali léta, přeměnili na válečné uprchlíky a dál dělají tam, kde dříve. Články o integraci Ukrajinců, co sem skutečně přišli z Ukrajiny, jsou jen bohapusté lži. Mám dokonce dojem, že jejich hlasatelé, jsou si těch lží vědomi. Lidé, co přijeli v autech za miliony asi nepůjdou mýt nádobí, uklízet do Makra, nebo dělat přidavače na stavbu! Běžný Ukrajinec je dál na Ukrajině, kde by vzal peníze na cestu a na úplatky ukrajinské hraniční policii?

Ukrajinský majitel Porsche určitě půjde pracovat za základní plat, aby nebyl zátěží pro český sociální systém….

Jméno autora článku je redakci známo, ale z obav o jeho bezpečnost ho nezveřejňujeme. On by ho jistě nějaký Cemper rád nabonzoval se všemi důsledky...


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *