Francouzský generál nepřímo obvinil z oficiální Covid propagandy a vakcínačního businessu Židy. Už ho vyšetřuje prokuratura a židovské organizace požadují zpřísnění zákonů zakazující kritiku Židů

Sdílet

Francouzský generál v penzi  Dominique Delawarde asi nikdy nečetl Voltaira. Jinak by znal jeho známě rčení: „když chceš vědět, kdo ti doopravdy vládne, podívej se, koho nesmíš kritizovat“.

Pak by si jistě dával pozor na jazyk ve svém rozhovoru, kdy z oficiální korona propagandy (nekonečné lockdowny, povinné očkování, teror neočkovaných atd.) obvinil ty, „kteří vlastní media“ po celém světě a vydělávají na vakcínách. Na otázku redaktora, kdo to je odpověděl, že „kdo“ (francouzsky Qui) a že každý ví, o koho se jedná.

Jeho slova dala vzniku anonymní lidové iniciativy Qui, která žádá řešení corona teroru a potrestání jeho strůjců.

To vyvolalo velké pobouření mezi židovskými organizacemi a pozadu nezůstala ani francouzská prokuratura, která ho okamžitě začala vyšetřovat kvůli antisemitismu. Židovské organizace jako Combat antisemitism movement požadují rychlé přijetí dalších zákonů, které kritiku Židů zcela zakážou pod hrozbou vysokých trestně právních sankcí. Prezident Macron (dříve zaměstnanec banky Rothchilds), kterému tajemné obrovské peníze a podpora pomohly ke zvolení do funkce prezidenta, jistě nebude proti. Abych nebyl chápan špatně, svoboda slova ve Franci oficiálně existuje. Když například židovské organizace někoho obviní z neonacismu, nebo antisemitismu (byť zcela účelově a neprávem), tak je to svoboda slova vždy. Naopak to dopadne jako s generálem Delawerdem. Generál Delawerde bude nepochybně za svá slova odsouzen pro výstrahu ostatním a třeba začne konečně číst francouzské klasiky.

Tak to vážení čtenáři je se svobodou slova a projevu v liberálně demokratické Francii, kterou mnozí politici v ČR vzývají jako svůj vzor.

Vztahy Francouzů a Židů byly v minulosti často napjaté. Židé byli dokonce několikrát z Francie zcela vyhnáni. Poprvé v roce 1306, následně se mohli vrátit v roce 1315 a zase byli vyhnáni v roce 1322, aby je pak panovník Karel VI vyhnal definitivně 17/9/1394 a vrátit se mohli až v 17. století. Důvody vyhnání tehdy nebyly náboženské, ale lichva. Zapomenout nelze ani na Dreyfusovu aféru a antisemitismus 19, století. V současné době jsou hlavním zdrojem antisemitismu v Francii muslimští uprchlíci, ale ona generálem Delawerdem zmiňovaná media z něho viní „bílé neonacisty“. Ve Francii v současnosti žije asi 550 tisíc Židů (1% populace).

Jan Beran, Francie


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *