P. Arenberger podváděl svého zaměstnavatele, lhal o majetku, získal podvodem obecní byt, přesto se vrací na místo ředitele velké státní nemocnice. Bylo by normálnímu Čechovi měřeno stejně?

Sdílet

Odvolaný ministr zdravotnictví P. Arenberger se vrátil na místo ředitele FN Královské Vinohrady. Přestože se za jeho působení ukázala řada neuvěřitelných skutečností.

  1. Evidentně podváděl svého zaměstnavatele, když mu pronajímal za 100 000 kč měsíčně vlastní nemovitost, což je zjevné předražení nájmu.
  2. Prováděl podle všeho na pracovišti FN KV „klinické studie“, za které inkasoval jen minulý rok 30 milionů Kč. Je neuvěřitelné, že by podobné studie prováděl v podvodně získaném bytě v centru Prahy, kde provozuje svojí dermatologickou praxi.
  3. Podvodem získal obrovský byt v centru Prahy za poloviční cenu, ačkoliv v žádosti o něj poskytl zjevně nepravdivé údaje. Tvrdil, že žádný byt nevlastní ačkoliv je na něj napsáno 160 (!) nemovitostí.
  4. Lhal o svém majetku a to dokonce opakovaně.

Přesto to podle všeho nikomu nevadí! Je to snad proto, že p. Arenberger je vážený člen pražské židovské obce, tedy menšiny, která se těší vysoce nadprávní ochrahy a nejrůznějších privilegií? Bylo by normálnímu etnickému Čechovi v podobném případě měřeno stejně? Jak by byl posuzován v podobném případě vycomingoutovaný gay, člen další vyvolené menšiny?

Na to si čtenář jisté dokáže odpovědět sám. Nápovědou mu může být spor o TV NOVA, kdy bývalý ředitel televize NOVA a sběratel judaik V. Železný okradl prezidenta Světového židovského Kongresu Laudera, ale škodu musel zaplatit český stát. Což je sice podle halachistického (rabínského) práva v pořádku, ale podle českého práva nikoliv. Jenže kritizovat to je už oficiálně „antisemitismus“.

V ČR od roku 2000 žádná rovnost před zákonem de iure neplatí. Vyvolené menšiny se těší nadprávní ochraně a běžný etnický Čech se dostal z hlediska platného „práva“ do pozice druhořadého občana. Nechá si to líbit?

Joe Nowak, Chicago, USA

článek nemusí vyjadřovat názory redakce


Sdílet

One Reply to “P. Arenberger podváděl svého zaměstnavatele, lhal o majetku, získal podvodem obecní byt, přesto se vrací na místo ředitele velké státní nemocnice. Bylo by normálnímu Čechovi měřeno stejně?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *