Multikulturní Německo: Socdemáci a Zelení požadují jmenování muslimů do televizních a rozhlasových rad. Kdy to přijde u nás doma?

Sdílet

Vládní koalice sociálních demokratů a zelených v Hamburku požaduje jmenování zástupců muslimů do rady veřejnoprávního NDR (Norddeutscher Rundfunk), což je regionální veřejnoprávní televize/rozhlas. Došlo to dokonce tak daleko, že požadují jmenování zástupců muslimské organizace Diyanet İşleri Başkanlığı; německy: Türkisch-Islamische Union der Anstalt für Religion, která je podřízená turecké náboženské organizaci Diyanet. Členové téhle muslimské organizace se veřejně vyznávají z nenávisti k Židům a státu Izraeli a obecně všem nevěřícím. Jejich cílem je nastolení islámského státu v Německu.

Jelikož se očekává ustavení celoněmecké vlády s účastí zelených, lze očekávat otevřenou podporu islamizace medií i na spolkové úrovni.

Kdy něco podobného nastane v ČR? Jisté menšiny již v televizních a mediálních radách zastoupeny jsou, stačí jmenovat třeba paní Marxovou. Zástupci ODS by mohli začít požadovat zastoupení vietnamské komunity, která by jistě měla podnětné připomínky k práci veřejnoprávních medií v otázce drogové problematiky. Zapojení muslimů do práce mediálních rad by pak bylo logickým dalším krokem, třeba k rovnoprávnosti žen mají jistě mnoho co řici.

Některé pokrokové instituce se již o něco podobného snaží. Senát má například tiskovou tajemnici jménem Sue Nguyen, to bude jistě Češka jako poleno. U ˇ“českého“ Senátu to ale nepřekvapí, je málo protičeských aktivit, které by jeho členové nepodporovali. U Veřejnoprávních medií je to podobné, jen bohužel rady zatím volí parlament.

Milan V Německu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *