Nacionalistická dobročinnost

Sdílet

My, obyvatelé ČR, jsme soukromě, za sebe a ze svého, darovali pomoc lidem z obcí zasažených katastrofálním tornádem a na obnovu tamních staveb a infrastruktury ve výši okolo miliardy Kč. Je to krásné a úctyhodné. Dosvědčuje to dobré srdce spousty lidí v naší zemi (a také našich sousedů, co pomohli).

Účel je také rozumný. Tornádo je nepředpověditelné s prakticky smysluplnou pravděpodobností, když už se pohybuje k vašemu domu, nic moc neuděláte, a v naší zemi působí škody velmi zřídka. Ani lidé zodpovědní, inteligentní, pracovití, tedy ti, co jsou nejdůležitější oporou naší země, si před ním nemohou být jisti majetkem, ani zdravím. Tím se cíl pomoci liší od jídla pro černoušky, vzdělání vrozeně blbých, a podobné charity.

Bohůmžel jsou v naší zemi (stejně tak u našich sousedů) i jiná protivenství, s nimiž je rozumné pomoci. Protivenství nepůsobená slepými živly, ale číhajícími zloduchy. Ne nějakými lupiči, ale rovnou držiteli vysokých veřejných funkcí. Škody způsobené jedním tornádem jsou velké. Škody způsobené na celém národu a zemi politkorektní, globalizační totalitou, prozatím plíživou, ale bez úspěšného protitlaku statečných lidí neodvratnou, je hravě zastíní.

Takoví lidé jsou pro naši zemi neméně důležití a neměli bychom je bez pomoci nechat zadupat režimem. Při živelních katastrofách pokaždé zafunguje řada charit, aby dárcům zprostředkovali co nejjednodušeji a nejpohodlněji darování pomoci na zasažená místa. V kontrastu s tím se lidí, které pronásledoval zdejší režim za jejich názory a odvahou je neskrývat, neujala žádná charita.

To se letos zlepšilo. Vznikla a zahájila činnost platforma výrazně zaměřená na pomáhání našim novodobým disidentům. První případ pomoci člověku kriminalizovanému za „ideozločin“, kterému se věnuje, je sice u našich slovenských sousedů. Mě to nevadí a věřím, že se budou nejmíň stejně věnovat českým případům. Miliardu Kč by určitě teď ani efektivně nevyužili. Tu starost ovšem nemají: zbývá jim k uzavření sbírky na výše zmíněného disidenta vybrat ještě „menší půlku“, 120000Kč. Jestli jste proti nástupu multikulturní, globalizující totality, a zatím jste na podobnou věc nic nedali, a nerozhází vás i 100Kč, vážně se zamyslete nad tím něco poslat.

František Bílý

Názor redakce nemusí být totožný s textem výše.


Sdílet

4 Replies to “Nacionalistická dobročinnost

  1. „Bohůmžel“… Zase nějací nacisti, kteří se schovávají za nacionalismus… Tohle už je fakt otravné. Je to na stejné úrovni, jako když se za nacionalismus schovávají rusofilní podržtaškové Nočních vlků. Dokud bude vlastenecká scéna okupovaná těmito bezpáteřními blbci, kteří na jedné straně hajlujou na demonstarcích, na druhé straně klekají před sochami komunistických vrahů, nikdy se z tohoto bahna nevyhrabeme.

    1. Dobrý den,
      já teda nevím, ale v kontextu článku jsem nenarazil na nic, co by se týkalo nacionálního socialismu ve smyslu Velkoněmecké říše, ani nic, co by velebilo cokoliv komunistického.
      Jinak nejsem kremlobot, ale Vaše řeči o údajné rusofilii jsou dost pejorativní a zavánějí lacinou snahou se zavděčit démonizací Ruska a ruského národa.
      Nevím sice, jaké bezpáteřné blbce máte na mysli, o nikom z vlastenecké (národovecké) scény nevím, že by hajloval (na demonstracích) nebo poklekával před sochami komunistů.
      Mnohem bezpáteřnější mi přijdou jedinci kolaborující se současným establishmentem a klanějící se západním paníčkům a privilegovaným menšinám.
      Pokud jde o kritiku komunismu, která je samozřejmě namístě, tak nemá smysl bojovat staré bitvy. A zcela bezpečně si kopnout do strany, která se dnes komunustickou nazývá.

      1. Váš projekt – pomoc pro Reborna? To je ten, co si nechal vytetovat na tělo svastiky a podobné zhovadilosti a teď se hrozně diví, že má potíže se zákonem? No, za blbost se platí. A vy teda asi s nacismem nic společného nemáte… Tak to jóóó… Schováváte se za nějaké novopohanství, ale každému kdo má mozek, je úplně jasné, co jste zač.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *