Zaměstnanci města New York musí absolvovat školení genderové identity. Dozví se, že se nikdo nenarodil jako chlapec, nebo děvče a další důležité věci

Sdílet

Zaměstnanci města New York musí absolvovat povinné školení genderové identity a sexuálního obtěžování. Školení nyní probíhá prostřednictvím on-line lekcí. Cílem je osvojit si nejnovější poznatky z oblasti genderové identity a řeči a oblasti sexuálního obtěžování.

Školení je prováděno formou názorných příkladů. Na začátku jistý muž vysvětluje, že „když se narodíme, tak nás společnost definuje podle naších reprodukčních orgánů jako muže, nebo ženu a pak již následují ony příklady:

Těhotná žena u gynekologa drží v ruce obrázek svého budoucího dítěte ze sono vyšetřeni a nadšeně se raduje, „je to holčička“. Vedle stojící osoba, ale poučně konstatuje, „ve skutečnosti je to mnohem komplikovanější a nepředpokládejte sexualitu na základě pohlaví“.

V další části zase dvě nebinární osoby vysvětlují, že se necítí být ani muži ani ženy.

Jindy zase ukazují otce, který při pohledu na miminko zabalené v modré peřince vykřikne, „je to kluk“. Matka ale odhalí přikrývku a ukáže ženské pohlaví.

Je nepochybné, že díky podobným příkladům se život v New Yorku zásadně zlepší. Bez podobného školení by nebyl život zde v NYC myslitelný.

Sára Stein, NYC, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *