Švýcarský hotel čelí obvinění z rasismu za „African lodge“ lázně. Jako jediný se ho zastal místní černoch

Sdílet

Hotel Delta Park ve švýcarském Thunu čelí obvinění z rasismu kvůli privátním lázním nazvaným African lodge (africká chata). Podle zaměstnanců freiburské univerzity (všichni běloši) je to typický projev rasismu a předsudků.

Manažer hotelu byl obviněním v mediích zjevně zaskočen a chabě se bránil, že si nikdo nikdy z jeho multikulturního zaměstaneckého kolektivu ani náznakem nestěžoval.

Hotelu se zastal černoch Mark Bamidele-Emmanuel, provozovatel online serveru diaspora Tv původem z Nigerie. Podle něj by se tím žádný Afričan necítil dotčený. Rovněž vyzval nejrůznější aktivisty, aby přestali mluvit jménem černochů. Těm prý podobné nápisy a názvy nijak nevadí. Podobní běloši by prý měli přestat černochům říkat, jaké mají mít pocity, černoši to prý vědí sami nejlépe!

Pocit viny a jeho vnucení evropským národům je fenomén spuštěný židovským holocaustem po roce 1945, za který prý mohou vlastně všichni Evropané včetně těch, kteří byli úplně stejnými obětmi nacistického řadění jako třeba Poláci, nebo Češi. Pak přišel kolonialismus, následně menšiny a vše bylo dokonce včleněno do trestního práva. Je absurdní, že Čech v Třebíči může být odsouzen za „urážku“ černochů v Africe, ačkoliv dotyční o tom vůbec neví!

Dokud ale neukážeme na viníky tohoto alarmujícího stavu prstem a nepojmenujeme je, tak se nehneme z místa. Na vině nejsou žádní úřednici z EU a podobně. Viníci jsou jinde a mají známé tváře, oči, ústa, nosy,…

Milan v Německu


Sdílet

One Reply to “Švýcarský hotel čelí obvinění z rasismu za „African lodge“ lázně. Jako jediný se ho zastal místní černoch”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *