V Budapešti vztyčili duhovou sochu na podporu Black lives matter, ale během 24 hodin jí maďarští vlastenci zdemolovali, protože se prý jednalo o proti maďarskou provokaci

Sdílet

V Budapešti v 9. obvodu vztyčil umělec Péter Szalay sochu na podporu hnutí Black lives matter za podpory místního městského úřadu, který ovládá radikální levice řízená a financovaná ze Západu. Jendalo se o kopii sochy svobody v duhovém provedení. Maďarští vlastenci ale již předem varovali, že se jedná o antimaďarskou provokaci a socha bude zničena.

O to se postaralo nacionalistické hnutí Legion Hungaria (maďarská legie). Socha byla posprejována nápisy „proti bělošská , proti křesťanská a protimaďarská“ a stržena na zem. Komický byl následný nářek autora díla, že prý socha neměla žádné politické cíle. Jak vidět, Maďaři berou frontální útok na svojí zemi a kulturu velmi vážně a rozhodně mu čelí.

V ČR se dějí podobné útoky na českou kulturu a historii již od roku 1990, vynikají v tom například „umělci“ jako David Černý a jemu podobní.

KPI


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *