„Matematika je rasistická, protože vyžaduje jen jednu správnou odpověď“, zní z amerického Oregonu

Sdílet

V americkém statě Oregon mají „novou matematiku“, podle ním může být na otázku , kolik je 1+1 mnoho odpovědí. To jsou poznatky z oficiálního nového online kurzu „A Pathway to Equitable Math Instruction“, který je určen pro pedagogy pro výuku černých, asijských a bilingválních studentů s cílem naučit je protirasistické přístupy k matematice. Podle instrukcí ze státního úřadu pro vzdělání, který kurz pořádá, je současná výuka matematiky plná bílé nadřazenosti, což je mimo jiné prokázáno tím, že se vyžaduje jen jedna správná odpověď! Učitelé by proto měli klást otázky, které umožňují nejméně 2 odpovědi.

Deedukace bílého Západu pokračuje na plný plyn, to vidíte i doma ve staré vlasti, kde je rušena maturita z matematiky, děti se už rok „učí“ online a „politické elity“ (které mají pro své děti soukromé učitele) se pak rodičům českých dětí posmívají, jak budou hloupé! Jenže to nevzniklo samo od sebe, za tím stojí určitá skupina lidí, která má mnoho společných znaků. Odváží se lidé konečně na ně ukázat prstem a případně se s nimi vypořádat?

Sára Stein, NYC, USA


Sdílet

One Reply to “„Matematika je rasistická, protože vyžaduje jen jednu správnou odpověď“, zní z amerického Oregonu”

  1. Dobrý den,
    je správná odpověď na úvodní otázku, „Kolik je 1+1“ , číslice 6 000 000? Nerad bych byl považován za rasistu, xenofoba nebo antisemitu.
    Děkuji, Jerry U.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *