Rumunský rozhodčí nazval černocha „černoch“, dostal disciplinární trest a bude muset na „převýchovu“

Sdílet

Rumunský rozhodčí pracující pro UEFA Sebastian Coltescu dostal zákaz činnosti do konce sezóny a bude muset podstoupit převýchovný kurz.

Během zápasu Ligy mistrů mezi pařížským PSG a tureckým Istanbul Basaksehir byl vyloučen pomocný trenér Turků  Pierre Webo. Webo je původem z Kamerunu a je černoch. Během zápasu byl ale Webo vyloučen a když došlo k jisté strkanici mezi ním a jeho kolegy a rumunským rozhodčím, tak rozhodčí Coltescu použil v rumunštině výraz „černoch“. Chtěl totiž své kolegy rozhodčí (všichni Rumuni) informovat o situaci a Webo byl ve skupince jediný černoch. Na to reagovali hráči obou mužstev, kteří na protest proti údajnému rasismu odešli ze hřiště.

Okamžitě se ale strhla mela. Coltescu byl podroben vyšetřování a komise seznala, že choval nevhodně. Zkrátka dnes i slovo černý může být neomarxistickou ideopolicií a jejími služebníky být záminkou k ostrakizaci nevinného člověka.

KPI


Sdílet

One Reply to “Rumunský rozhodčí nazval černocha „černoch“, dostal disciplinární trest a bude muset na „převýchovu“”

  1. Zajímavé na tom také je, že politická korektnost zapustila kořeny i mezi tureckými fotbalisty. A mimochodem, fotbal a další podobné sporty také nejsou tak úplně halal/košér :-)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *