Kdy naposledy byla proti českému obyvatelstvu nasazena armáda? Uhodnete to?

Sdílet

Rok 2021 přinesl jednu velmi nečekanou věc. Liberálně demokratický režim nasadil proti místnímu obyvatelstvu českou armádu, která má pomoci policii vynucovat zákaz pohybu obyvatelstva v rámci boje proti pandemii koronaviru. Mnozí se asi ve škole učili, že armáda primárně slouží k ochraně hranic a územní celistvosti státu a represivní nasazení armády proti místnímu obyvatelstvu je věc skutečně vážná.

Je proto užitečné si připomenout, kdy a za jakých okolností došlo v moderní české historii k nasazení armády ze strany místní „vlády“.

1938 – v září tohoto roku proběhlo tzv. „Sudetoněmecké povstání“, kdy se oddíly separatistický sudetských Němců pokusily vyvolat násilný konflikt s českou státní mocí a dát tak záminku k zákroku nacistické armády. Rozhodný zákrok československé armády ale tehdy celý puč rázně potlačil. Zde se tedy jednalo o nasazení armády proti vlastnímu obyvatelstvu, ale bylo to obyvatelstvo vůči českému státu nelokální a pokusilo se o násilné odtažení.

1942 – po atentátu na říšského protektora R. Heydricha bylo nad celým územím protektorátu vyhlášeno stanné právo a do jeho vynucování byla nasazena německá armáda a jednotky SS. Stanné právo skončilo po dopadení a smrti atentátníků v červnu 1942. Jednalo se o celoplošné nasazení armády proti českému obyvatelstvu z rukou okupační správy německých nacistů. (Nebudu připomínat rok 1945, kdy na území ČR probíhaly válečné operace a vojenští velitelé měli často plnou pravomoc ke správě svého území)

1969 – srpen – v rámci demonstrací k 1. výročí vpádu armád Varšavské smlouvy do ČSR, bylo ve velkých městech jako Praha, Brno, Liberec nasazeno komunistickým režimem k potlačení demonstrací asi 20 000 vojáků ČSA vyzbrojených i těžkou technikou. Jednalo se o lokální nasazení v rámci potlačení protivládních demonstrací.

2021 – v rámci vynucování výjimečného stavu v boji proti pandemii koronaviru je nasazena část armády a vojenské policie na celoplošné dohlížení nad dodržováním zákazu pohybu českého obyvatelstva.

Celoplošně byla před rokem 2021 naposledy nasazena proti českému obyvatelstvu německá armáda v roce 1942! To není pro současný liberálně demokratický režim právě nejhezčí vizitka!

učitel z Vysočiny


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *